Miniklere ebru eğitimi veren Ebru Eğitmeni Meral Özcan, “Çocuklar burada kendileri karar veriyorlar, kendileri boyalarını seçiyorlar, kendi desenlerini üretiyorlar, öyle olunca da öz güven içerisinde büyük bir gelişme kaydediyorlar” dedi.
Planet Aile Yaşam Merkezi’nde minik çocuklar Ebru sanatıyla hem eğleniyor, hem öğreniyor, hem de sosyalleşiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Planet Aile Yaşam Merkezi futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, İngilizce dersi, satranç kursu, zeka oyunları, el sanatları, hobi kursları gibi çeşitli kurs ve faaliyetlere ev sahipliği yapıyor. Farklı yaş gruplarına farklı kurslarla hitap eden merkezde, 4-5 yaş grubundaki okul öncesi miniklere verilen Ebru kursu oldukça ilgi görüyor. 3 aylık bir eğitim veren kursa severek gelen minik çocuklar hem arkadaş ortamında kaynaşmayı, hem birlikte etkinlik yapmayı, sıra beklerken sabırlı olmayı ve yardımlaşmayı öğreniyorlar.
Ebru Eğitmeni Özcan, 4 ila 9 yaş arası çocuklara Ebru öğrettiğini belirtilerek, "Veliler sağolsunlar bize destek oluyorlar, bize teslim ediyorlar çocuklarını. Çocuklar beni çok seviyorlar, bende onları çok seviyorum büyük bir keyifle eğlenceyle geliyorlar. Buradaki faaliyetlerimiz Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak Türkiye genelinde ilk defa 4 ila 9 yaş arasında okul öncesi olarak ders veriyor. Burada 3 aylık bir sürecimiz var ve sadece bize normal olan çocuklarımız değil, engelli özel çocuklarımız da geliyor ve aileleri çok büyük bir yarar sağladığını söylüyorlar, çocuklar burada kendileri karar veriyorlar, kendileri boyalarını seçiyorlar, kendi desenlerini üretiyorlar, tabi öyle olunca da kendilerine karşı özgüven duyuyorlar. Ve özgüven içerisinde büyük bir gelişme kaydediyorlar. Ayrıca burada eğlence içerisinde onları yıldırmadan, neşe ile Ebru sanatını öğretiyoruz. Sıra beklerken sabrı öğreniyorlar, birbirileriyle yardımlaşıyorlar, saygı gösteriyorlar. Alışma süreci bazı öğrencilerim için zor olsa da biz o inadı kırıyoruz, hemen kaynaşıyorlar. Benim için en önemlisi karar vermeyi öğreniyorlar. Aile baskısı olmadan, özgüven içinde karar vermeyi öğretiyoruz biz burada. Bütün velilerimiz bekliyoruz” ifadesini kullandı.
Eğitim alan miniklerden Müge Kılıç ise, “Resim yapmayı, oyun oynamayı, dans etmeyi, her şeyi seviyorum, bu kadar” diyerek duygularını dile getirdi.
Yaklaşık 10 bine yakın üye olduğuna ilişkin konuşan Planet Yaşam Merkezi Bina Koordinatörü Melike Önel ”Çocuk kulubü, gençlik merkezi, yaşlılar ve engelliler olmak üzere 4 tane birimimiz var. Üst yaş sınırımız yok, 70 yaşındaki 80 yaşındaki üyelerimiz gelip kayıt yaptırabilirler. Çeşitli faaliyetlerimiz var, hem kültürel, hem sosyal, spor faaliyetlerimiz, okul öncesi gibi 40’ın üzerinde birçok branşta üyelerimize ücretsiz hizmet veriyoruz. Yaklaşık 10 bine yakın üyemiz var. Velilerimiz çok memnun. Özellikle okullar açıldıktan sonra baya bir artış oluyor, yoğun talep görüyoruz. Burada engelli ve yaşlılarla bir arada oldukları için çocuklarımıza sosyal olarak da bir eğitim sağlanmış oluyor, çocuklar dışarıda bir engelli yada bir yaşlıyla karşılaştıkları zaman nasıl davranacaklarını öğrenmiş oluyorlar, yaşayarak öğrenme diyoruz buna” diye konuştu.
Çocuğunu buraya severek gönderdiğini ifade eden velilerden Lerzan Ayvaz ise şunları söyledi:
“Çok güzel bir ortam var, çocuklar burayı çok seviyor, her hafta başı isteyerek geliyorlar. Boyaları kullanmak onlara çok büyük mutluluk veriyor. Çocuğum eve rahatlamış olarak geliyor, bir sonraki hafta ne zaman gideceğini soruyor, arkadaşlarını çok seviyor. Onları seyredebilmemiz de bize güven ve rahatlık veriyor. Ebru sanatı bence onlara çok güzel şeyler kattı, ruhlarını yumuşattı. Sosyalleşiyorlar, birbirine saygılı olmayı öğreniyorlar, sıra beklemeyi, grupça bir şeyler yapmayı öğreniyorlar. Biz çok mutlu olduk, öğretmenimizi çok sevdik. Burayı tavsiye ederim, hiçbir endişe duymadan gönderebilirler.”