Mamak Belediyesi kurum içi personel eğitimlerine devam ediyor. Mamak Belediyesi kurum içerisinde yer alan ve riskli işlerde çalışan personele uygulamalı yangın eğitimi verdi.
Belediye Sivil Savunma Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen eğitime akaryakıt, marangozhane, döşeme atölyesi, tamirhane gibi yangın riskinin fazla olduğu birimlerde çalışan personel katıldı. Teorik ve uygulamalı eğitimin verildiği program kapsamında personele yangına karşı alınması gereken tedbirler, yangına müdahale ve yangın sonrasında neler yapılması gerektiği anlatıldı.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “İş yerinde yaşanacak kazalar; kaza öncesi ve sonrası alınacak tedbirlerle tamamen engellenebilir. Bu manada personelimize yönelik çeşitli eğitimler vererek bu kazaların önüne geçmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
İş güvenliği eğitimi de verildi
Mamak Belediyesi, personele yönelik iş sağlığı ve güvenliği için eğitimi de verdi. Eğitim kapsamında güvenli çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hakları ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, iş kazası sebepleri ve koruma gibi konularda personel bilgilendirildi.