Pursaklar Belediyesi bu yıl da geleneği bozmayıp “Kitaplar Devletten, Kırtasiyeler Belediyeden” projesi kapsamında ilçe genelindeki 26 bin öğrenciye kırtasiye paketi hediye etti.
19 Eylül Pazartesi günü başlayan 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Pursaklar’da renkli görüntülere sahne oldu. Okulun ilk gününde Pursaklar Belediyesi tarafından hazırlatılan kırtasiye paketleri ilk ve ortaokul öğrencilerine dağıtıldı. Salı günü ise pilot olarak seçilen Hakan Akbıyık İlkokulu’nda Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin öğrencilerle bir araya gelerek onlara belediyenin hediyesi olan kırtasiye paketlerini dağıttı. Başkan Çetin’e Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Erçetin, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, okul idarecileri ve öğretmenler de eşlik etti.
Öğrencilere hitap eden Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Bizler her yıl bu uygulamayı hayata geçiyoruz. Bunu yaparken zengin fakir ayrımı yapmıyor, bütün öğrencilerimize dağıtıyoruz. Kimsenin gururunun incinmesine gönlümüz razı olmaz. Yeter ki sizler okuyun, biz her zaman sizin yanınızdayız. Devletimiz, hükümetimiz yıllardır kitapları hediye ediyor, bizler de kırtasiye malzemelerini belediyenizin hediyesi olarak sizlere dağıtıyoruz” dedi.
Öğrencilere yaz tatillerini nasıl geçirdiklerini de soran Başkan Çetin, “Nerede olursanız olun yanınızdan kitapları eksik etmeyin, bol bol okuyun” tavsiyesinde bulundu. Yeni eğitim öğretim yılında öğrenci ve öğretmenlere başarılar dileyen Selçuk Çetin, kırtasiye paketlerini dağıtarak çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Uygulamadan memnun kalan okul idarecileri, veliler ve öğrenciler Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’e teşekkür etti.