Pursaklar Belediyesi, Anadolu masallarını yaşatmak amacıyla düzenlediği festivalin finalini Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. Törene katılan Belediye Başkanı Selçuk Çetin, birincilere ödüllerini verdi.
Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen final törenine Kaymakam İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Erçetin, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Kısa bir konuşma yapan Başkan Çetin, “Bu projeye emek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eskiden büyüklerimizden masal dinledik. Ama şimdi geniş aile unutuldu ve çekirdek aile yapısına dönüştüğümüz için dede ve nine ile olan irtibat kopma noktasına geldi. Bu sıkıntıları gidermek için projeler hayata geçirdik. Bugün bunlardan bir tanesini daha hep birlikte görmenin mutluluğunu yaşadık” dedi.
Öğrencilerin büyük bir başarı ile sundukları masal yazma ve anlatma performansı, hem jürinin hem de davetlilerin beğenisini kazandı. İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde çok sayıda öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere Pursaklar Belediyesi tarafından tablet, fotoğraf makinesi, powerbank gibi birbirinden güzel hediyeler verildi. İlkokul kategorisinde masal yazmada birinci Satıöztürk İlkokulu, ortaokul masal yazmada birinci Saray Ortaokulu, lise masal yazmada birinci Nene Hatun Lisesi oldu.