FETÖ ile bağlantılı personel olup olmadığını tespit etmek için Pursaklar Belediyesi bünyesinde kurulan komisyon çalışmalarını tamamladı. Yapılan çalışmalarda bu yapıyla ilişiği bulunan personele rastlanılmadığı rapor edildi.
FETÖ ile mücadelede taviz verilmeyeceğini belirten Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, belediye bünyesinde komisyon kurduklarının altını çizerek, “Ben öğretmenlik yıllarımda bile bu yapıya karşı temkinli davrandım. Bunların vatana, millete zarar vereceğini düşünüyorduk. O nedenle belediye başkanı seçildiğim günden beri de kadromuzu genellikle imam hatipli, milliyetçi ve muhafazakâr kişilerden oluşturduk. 17-25 Aralık darbe girişiminde ise bunlar gerçek yüzlerini gösterdi ve bu yapı ile mücadelemiz daha da arttı” dedi.
Bu konuda hep tedbirli davrandıklarını ifade eden Başkan Çetin, Pursaklar Belediyesi’nde bu yapıya mensup olan kişilere kesinlikle geçit olmadığını kaydetti. Araştırma komisyonunun uzun vadede de çalışmalarını sürdüreceğini belirten Selçuk Çetin, belediyenin hizmet alımı yaptığı firmaların da araştırılacağını kaydetti. Bu konuda çok hassas davranıldığını ve gereken her türlü adımın atılacağını ifade eden Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, şu mesajları verdi:
“Başkan yardımcılarımız, birim müdürlerimiz ile toplantılar yaptık ve kesin talimat verdim. FETÖ ile üyeliği, mensubiyeti ve irtibatı bulunan personel varsa bunların araştırılıp gerekli işlemlerin yapılması sağlanacak. Araştırma komisyonumuz ilk etaptaki çalışmalarını tamamladı ve bu yapı ile bağlantılı personel bulunmadığı rapor edildi. Devlete, millete ihanet edenlerin her kurumdan ayıklanması gerekir. Onların bizim aramızda yeri yoktur.”