Pursaklar Belediyesi, 25 Kasım’a uzatılan vergi borcu yapılandırması uygulamasıyla ilgili mükellefleri son güne kalmamaları konusunda uyardı.
Vergi alacaklarının yeniden yapılandırmasını sağlayan 6736 sayılı yasadaki ilk müracaat süresi 25 Kasım 2016’ya kadar uzatıldı. Yapılandırma talebinde bulunacak mükelleflerin son güne kadar Pursaklar Belediyesi’ne müracaat etmeleri gerekiyor. Mali Hizmetler Müdürü Şaban Güldoğan, yaptığı açıklamada, “Vadesi 30 Haziran 2016’dan önce olan emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve ilan reklam vergi borçları bulunan mükelleflerin yasanın belirlediği son gün olan 25.11.2016’ya kadar bizzat veya 4449709 nolu telefon ile Mali Hizmetler Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor” dedi.
Ayrıca 2016 yılı vergilerinin 2. taksitlerinin süresinin de 30 Kasım olduğunu belirten Güldoğan, mükelleflerin mağdur olmamaları için her türlü önlemi aldıklarını ifade ederek mükelleflerin son güne kalmamaları çağrısı yaptı. Mükellefler vergi ödemelerini e-belediye, Halkbank ve Denizbank’ın tüm şubelerine, 284963 nolu posta çeki hesabına yapabilecek. Mükellefler için kolaylık sağlayan Pursaklar Belediyesi, vergi ödemelerini Bonus ve World kart ile yapanlara 5 taksit imkanı da sunuyor.