Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, yaz spor okuluna kayıt yaptıran binden fazla öğrenciyi spor malzemesi ile ödüllendirdi.
Yıllardır yaz spor okulu düzenleyen Pursaklar Belediyesi, bu geleneği sürdürüyor. Eğitim ile sporun iç içe uygulandığı Pursaklar’daki okullar bu yıl da cıvıl cıvıl çocuk sesiyle şenleniyor. Yaz spor okuluna kayıt yaptıran binin üzerindeki öğrenci, Belediye Başkanı Selçuk Çetin tarafından spor malzemesi ile ödüllendirildi. Okul bahçelerinde spor eğitimi gören çocukları ziyaret eden Başkan Çetin, hazırlatmış olduğu spor malzemesi çantalarını öğrencilere hediye ederek, “Spordan ve eğitiminden hiçbir zaman kopmayın. Çok okuyun, bolca spor yapın” tavsiyesinde bulundu.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2012 yılında hayata geçirdiği “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında okul bahçelerinde verilen spor eğitimi ile öğrencilerin okul ile olan bağı korunuyor. Ücretsiz olarak verilen yaz spor okulunda voleybol, futbol, tekvando ve basketbolun yanı sıra adab-ı muaşeret eğitimi ve çeşitli sosyal aktiveler de yer alıyor.