Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Yarışması kapsamında düzenlenen demokrasi ve şehitler yürüyüşünde teröre lanet yağdı.
Pursaklar Belediyesi’nin 1 Eylül’de başlayan Uluslararası Pursaklar Kedi Güzellik Festivali demokrasi ve şehitler yürüyüşü ile devam etti. Mehteran takımı eşliğinde Muhsin Yazıcıoğlu Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe her kesimden vatandaş katılarak metrelerce yol yürüyüp "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganı attı. Azerbaycan, Rusya, Türkmenistan, Kırgızistan, Ukrayna, Kazakistan ve Bulgaristanlı vatandaşların da yer aldığı kortej, Şehit Salim Akgül Parkı’nda yürüyüşü sonlandırdı.
Yürüyüşün ardından şehitler için Millet Camii imam hatipleri tarafından sala, Kur’an tilaveti ve kasideler okundu. Şehit Salim Akgül Parkı amfi tiyatroda hemşehrilerine hitap eden Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, zor günlerden geçildiğini belirterek "Aylar öncesinden hazırladığımız bu programı şehitlerimizin aziz hatırasını incitmeyecek şekilde gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz. Canımız yanıyor ama birilerinin ekmeğine de yağ sürmeyeceğiz. Hainleri sevindirmeyeceğiz. Biliyoruz ki zafer inananlarındır. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin, tüm güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun" dedi.
Çetin’in konuşmasının ardından sahne alan Sanatçı Uğur Işılak şiir dinletisi sundu. Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma dikkat çeken Işılak "Bu millet 1960’ta, 71’de, 80’de, 97’de aynı milletti. Ama bir şey değişti, o da Recep Tayyip Erdoğan liderliğidir. Şimdi tüm dünya Türkiye’nin gücünü gördü, tıpkı Cerablus’ta olduğu gibi" diye konuştu.
Gecenin sonunda Sanatçı Uğur Işılak’a Pursaklar Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Erçetin teşekkür ederek plaket takdim etti.