Ankara Kedisini dünyaya tanıtan Pursaklar Belediyesi şimdi de kedileri koruma ve yaşatmak için özel bir ev yaptı.
Başkentin kültür hazinesi olan Ankara Kedisine sahip çıkıp, onu dünyaya tanıtmak amacıyla Uluslararası Ankara Kedisi Güzellik Yarışması düzenleyen Pursaklar Belediyesi bu hizmeti daha da ileriye taşıdı. Saray’daki protokol yolu üzerinde Ankara Kedisini Koruma Yaşatma Tanıtma Merkezi yapan belediye, Ankara kedilerini burada koruyacak. Esenboğa Havalimanı’na yakın bir mesafede 2 bin metre kare alan üzerine inşa edilen proje içerisinde, iki kedi evi, bir ameliyathane, bir veteriner hekim odası, bir idari personel odası ve 240 metrekarelik kedi tanıtım evi yer alıyor. Kaba inşaatı tamamlanan proje önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.
Ankara’nın marka değeri olan Ankara Kedisini 5 yıldır dünyaya tanıttıklarını belirten Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Dört yıl Ankara Kedisi Güzellik Yarışması düzenledik. Bu yarışmamıza yoğun ilgi olduğunu gördük. Bu sene uluslararası boyuta taşıyarak Uluslararası Kedi Güzellik Festivali yaptık. Çok sayıda ülkeden katılım oldu. Ankara’nın, Pursaklar’ın hayvan sevgisine verdiği değeri tüm dünyaya gösterdik. Aynı zamanda bu yarışmamızı Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendirdik. Şimdi de Ankara Kedisini korumak, yaşatmak ve tanıtmak için estetik bir ev yaptık. Yakın bir tarihte burayı da hizmete açacağız. Şimdiden hayırlı olsun.”