Pursaklar Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin üçüncüsünde er meydanına çıkan pehlivanlar kıyasıya güreşti. Şampiyonu ise Başpehlivan Şaban Yılmaz oldu.
Ata sporu olan yağlı güreşe sahip çıkan ve bunu Pursaklar’da yaşatan Belediye Başkanı Selçuk Çetin, 336 pehlivanı Pursaklar halkı ile buluşturdu. Ayyıldız Özgürlük Parkı’nda yapılan 3’üncü Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne Kaymakam İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, Milli Sporcu Halil Mutlu, Güreş Ağası Hasan Yiğit, bürokratlar, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda sporsever katıldı. Yağlı güreş öncesi bir konser veren Sanatçı Mustafa Özcan Pursaklıları eğlendirdi. Konserin ardından başlayan yağlı güreşlerde 336 pehlivan er meydanında kol bağladı. 13 başpehlivan, 19 başaltı, 19 büyük orta, 16 küçük orta büyük boy, 47 küçük orta küçük boy, 25 deste büyük, 38 deste küçük, 26 tozkoparan, 22 ayak boy, 26 teşvik bir, 17 teşvik iki, 36 minik iki ve 32 minik bir kategorisinde güreşçi er meydanında kol bağladı. Güreşlerin devam ettiği anda yapılan güreş ağalığı ihalesi 350 bin TL ile geçen yılın güreş ağası Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Yiğit’te kaldı.
Güreşlerde final öncesi başpehlivanlar terörü kınayan pankartlarla sahada tur atıp Türk Bayrağını omuzlarda taşıdı. Büyük bir beğeni kazanan bu davranış dakikalarca ayakta alkışlandı. Finale kalan Başpehlivanlar Şaban Yılmaz ile Sinan Kaya güreşti. Rakibini puanlamada mağlup eden Şaban Yılmaz finalin galibi oldu. Sporcuları tebrik eden Çetin, protokol üyeleri ile birlikte sporculara madalyalarını verdi.
Pursaklar Belediyesi 3’üncü Yağlı Pehlivan Güreşlerinin birincisi Şaban Yılmaz yaptığı açıklamada “Ata sporunu yaşatan bizlere sahip çıkılmasını istiyoruz. Nasıl devlet sanatçısı varsa bizler de devlet sporcusu olmak istiyoruz. Bizden sonraki nesillere tecrübemizi paylaşmak için gerekli imkanların sağlanmasını talep ediyoruz” diye konuştu.