Pursaklar Azmi Ertuğrul İlköğretim Okulu’nda düzenlenen İlköğretim Haftası etkinliklerine katılan Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Ne olur yavrularımızı bilgilendirelim, bilinçlendirelim, akıllarını kimseye kiraya verdirmeyelim” dedi.
Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlköğretim Haftası ile 15 Temmuz Zaferi ve Şehitler Haftası nedeniyle Azmi Ertuğrul İlköğretim Okulu’nda bir program düzenledi. Programa Kaymakam İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, belediye meclis üyeleri, ilçedeki birim amirleri, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program protokol konuşmaları ve gösterilerle devam etti.
İlköğretim Haftası ile 15 Temmuz Zaferi ve Şehitler Haftası programında konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak, “Memleketin istiklali ve istikbali için bu millet büyük bir sıkıntı atlattı. Ne olur yavrularımızı bilgilendirelim, bilinçlendirelim, akıllarını kimseye kiraya verdirmeyelim” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin her geçen gün büyüdüğünü ve dünya mazlumlarının yanında yer aldığını belirten Çetin, bu durumun bazı güçleri rahatsız ettiğini söyledi. Doğru eğitimin önemini anlatan Çetin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Bizi derinden yaralayan olay, eğitime tam manasıyla önem ve değer verilmemesidir. Bizler çocuklarımızı ihmal ettik ve bu terör örgütüne (FETÖ) çocuklarımızı emanet ettik. Ne olur yavrularımızı bilgilendirelim. Bugün FETÖ çıktı yarın başka bir isimle çıkarlar. Dikkatli olacağız. İnşallah Rabbim bize yardım edecek, bizler de her zaman dünya mazlumlarına yardım edeceğiz. Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”
“15 Temmuz sonrası öğretmenlere büyük sorumluk düşüyor”
Kaymakam İhsan Kara da öğretmenlerin 15 Temmuz’dan sonra sorumluluklarının daha da arttığını belirterek, “Bu tür kötülüklerin topluma sirayet edilmemesi için hep birlikte çalışacağız. 15 Temmuz’u nedenleri ve sonuçları ile çocuklarımıza anlatacağız. Öğretmenlerimize ve idarecilerimize büyük sorumluluk düşüyor. Mücadeleden geri dönüş asla olmayacak” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz ise geleceği ve dünyayı şekillendirmek için iyi yetişmiş bir nesle ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, “Çocuklarımıza vatan, bayrak, insan sevgisi aşılayıp, insan haklarına saygılı bireyler yetiştirmeliyiz. İyi nesilleri de aklını hiçbir şekilde başkalarına kiraya vermeyen öğretmenler yetiştirecektir” diye konuştu.
Programın sonunda şehitler anısına “30 Kuş” şiirini okuyan öğrenciler, halk oyunları ve Kafkas gösterisi sundu.