Pursaklar Belediyesi ve İlçe Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum programında peygamber sevgisi yüzlerce kişiyi bir raya getirdi. Bu özel günde Belediye Başkanı Selçuk Çetin de hemşehrilerini yalnız bırakmadı.
Pursaklar Belediyesi ve İlçe Müftülüğü’nce Abdurrahim Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kutlu Doğum Özel programına Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Salih Bıçak, Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Erul, ilçedeki yöneticiler ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, Hz. Peygamber’in örnek kişiliğine vurgu yaparak, “Peygamberimizin hayat tarzı ne ise onu tatbik etmek, insanlığa hizmet etmek, bu değerlere sahip çıkmak gerekir. Dünyaya sesimizi bununla duyurmak zorundayız. Rabbim hepimize vatana, millete, dine, devlete güzel hizmetler etmeyi nasip etsin. Bizleri tebessüm şehrimizin güzel insanlarıyla buluşturan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kutlu Doğum Haftanızı tebrik ediyorum” dedi.
Programın konuşmacısı olan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Erul, Peygamber Efendimizin (s.a.v) hayatından ve sahabeden örnekler sundu. “Allah Resulü öylesine güzel bir yaşam sürdü ki hepimize örnek oldu” diyen Prof. Erul, şu mesajları verdi:
“Pursaklar halkı şu anda televizyonlarda olan maçları, dizileri bırakıp, Efendimiz’e olan sevgisinden, muhabbetinden dolayı buraya geldi. Allah Resulü ‘Kişi sevdiğiyle beraberdir’ buyuruyor. Sizler sevdiğiniz için buradasınız. Dünyaya baktığımız zaman ümmet bölündü, ülkeler bölündü, şehirler bölündü, aileler bölündü. Suriye, Irak, Libya, Güneydoğu’da yaşanan terör olayları, boşanmalardaki çoğalma bunlara örnektir. Oysa Çanakkale’de ‘Müslümanım’ diyen herkesin birlik içinde olduğunu gördük. Maalesef İslam ümmetini paramparça ettiler. Aramıza sınırlar koydular. Ümmet, vatan, millet fikrini kaybettik. Bizler talan edilen İslam kültürünün yok edilen izzetlerinin, İslam imajının ne hale geldiğini görüyoruz. Yeniden birlik olma zamanı. Gelin birlik olalım diyoruz.”
Programın sonunda En Güzel Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması’nda derece girenlere hediye, katılımcılara da gül ve lokum ikram edildi.