Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Metruk yapılar sokakta kalan ve madde bağımlılarının barınağı haline gelen insanları hem devletimizin kurumlarına yönlendiriyor hem de ilçenin görüntüsünü bozan yapıları yıkıyoruz" dedi.
Pursaklar Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yerlerin yıkımına devam ediyor.
Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bölge taramaları ve vatandaş şikâyetlerini değerlendirip metruk yapıları tespit ediyor. İmar kanununa göre metruk yapıların yıkımını gerçekleştiren ekipler, ilçedeki görüntü kirliliğine son veriyor. Bu tür yapıların ilçenin siluetini bozduğunu belirten Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, “Metruk yapılar çeşitli nedenlerden dolayı sokaklarda kalanlar ve uyuşturucu madde bağımlılarının barınağı haline gelebiliyor. Bu da alışkanlık haline gelerek sosyal bir sorun oluşturuyor. Hem bu insanları devletimizin kurumlarına yönlendiriyor hem de ilçenin görüntüsünü bozan yapıları yıkıyoruz” diye konuştu.
Pursaklarda metruk yapılar tespit edilirken, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39. maddesi gereğince yıkımları gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar, şehircilik anlayışına ters düşen, çevre kirliliğine sebep olan ve yanlış amaçlar için kullanılan metruk binaları belediye bildirebilir.