Çocuk Danışma Merkezi’nin (ÇODAM) düzenlediği Resim Yetenek Tespit Sınavı’nda ilk beşe giren Elif Nisa Semiz, “ÇODAM gerek malzeme desteğiyle, gerek bilgi desteğiyle hep yanımda oldu. Çalışma ortamını da seviyorum. İyi ki Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ÇODAM’ı kurdu ve iyi ki ÇODAM böyle bir yarışma düzenledi” dedi.
11 yaşındaki Elif Nisa Semiz, Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi’nin düzenlediği Resim Yetenek Tespit Sınavı’yla ilk beşe girerek hayallerine bir adım daha yaklaşma fırsatı buldu. ÇODAM’ın kendisine sağladığı bu olanak için ÇODAM’ın kurucusu Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür eden Semiz, Başkan Ak’ın bir portresini de yaparak kendisine hediye etti.
Yetenek sınavının jüri üyeliğini yapan 15 yıllık Resim Öğretmeni Bilge Aliusta, süreci şöyle anlattı:
“İki yıldır ÇODAM’da görevliyim. Ankara’da yetenek sınavı yapan bir BİLSEM var, bir de biz varız. 2014-2015 döneminde çocuk, oyun ve balon temalı yarışmamıza 78 çalışma katıldı. İlk beşe giren Elif Nisa Semiz’i diğerlerinden ayıran unsurların başında hayal gücünün çok gelişmiş olması ve teknik becerisiydi."
Pastel, sulu boya, karışık tekniklerde resim yapan Elif Nisa Semiz, renklerin ve resim yapmanın kendisini çok rahatlattığını, sınav stresinden uzaklaştığını söyleyerek, “İlerde de hobi olarak devam etsem bile mutlaka kendi kişisel sergimi açmak istiyorum. Natürmort ve doğa içerikli çalışmaları yapmak daha keyif verici benim için. Picasso’nun çalışmalarını özellikle inceliyorum” şeklinde konuştu.
“İyi ki o yarışmaya katıldım”
Yakın arkadaşlarına ve ailesine resimlerini hediye ettiğini söyleyen Semiz’in yaptığı çalışmaların sayısı 150’yi geçti. Kelebek resminin ise kendisinde ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Elif Nisa Semiz, şunları kaydetti:
“ÇODAM gerek malzeme desteğiyle, gerek bilgi desteğiyle hep yanımda oldu. Çalışma ortamını da seviyorum. İyi ki Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK ÇODAM’ı kurdu ve iyi ki ÇODAM böyle bir yarışma düzenledi.”