Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Rize Dernekleri Federasyonu’na bağlı Rize ve Karadeniz Kültür Sanat Derneği’nin (RİKAD) Dalga Dalga Karadeniz-Merhaba Bahar konserine katıldı.
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konseri Başkan Yaşar’ın yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Başar Bal ve çok sayıda vatandaş izledi. Tıklım tıklım dolu salonda vatandaşlara adeta bir Karadeniz turu yaptıran Karadeniz Türkü Topluluğu, yöre türkülerini seslendirerek büyük alkış aldı. Türkülere hep bir ağızdan eşlik eden ve bir an olsun oturmayan Karadenizliler ise sıla hasretlerini giderdi.
Konserde konuşma yapan Başkan Yaşar, Karadeniz türkülerinin her kesimde çok beğenildiğini ifade ederek, “Horon da bizim, zeybek de bizim, hepsi birbirinden güzel. Karadeniz’in insan sıcaklığını türkülerinde de görüyoruz. Ülkemiz maalesef ki acı bir süreçten geçiyor. Neyi paylaşamıyoruz? Başka ellerin ülkemizi bölmesine izin vermeyeceğiz. Bu vatan bizim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız. Ülkemize sahip çıkacağız, bunu herkes bilsin” dedi.