Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sabancı Bulvarı ile Bağlıca Bulvarı’nı birbirine bağlayacak yeni bir yolun çalışmalarını sürdürüyor. Eskişehir Yolu’na alternatif olacak bulvar, Bağlıca Mahallesi ile Eskişehir Yolu kesişimindeki trafik yükünü hafifletecek.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısının son gününde, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından gönderilen Başkanlık Yazısı görüşüldü. Toplantıda; yeni bulvarın bir bölümünün Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli araziden geçmesi nedeniyle bakanlık ile protokol imzalanmasını öneren Başkanlık Yazısı oybirliği ile kabul edildi.
Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilen Başkanlık Yazısı’nda şu ifadeler yer aldı:
“Bağlıca Mahallesi ile Eskişehir Yolu kesişimindeki trafik probleminin çözümü, ayrıca Eskişehir Yolu’na alternatif bir yol kazandırılması amacıyla Sabancı Bulvarı ve Bağlıca Bulvarı’nın birbirine bağlanabilmesi adına Etimesgut ilçesinde bulunan Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli arazinin belediyemizce yol olarak düzenlenmesi için anılan arazinin Milli Savunma Bakanlığı’na olan tahsisinin kaldırılması ve yol yapım çalışmalarının başlaması için Milli Savunma Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi arasında protokol yapılmasına.”
Başkanlık Yazısı görüşmeler sonucunda karara bağlandı.