Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başvurusu yapılan ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Sağlıkta Şiddet İstemiyoruz, Şiddetle Değil Hoşgörüyle” projesinin açılış toplantısı yapıldı.
Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen 2015 yılı Sosyal Sorunların Çözümünde Yenilikçi Yöntemler Mali Destek programı kapsamında Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başvurusu yapılan ve desteklenmeye uygun görülen “Sağlıkta Şiddet İstemiyoruz, Şiddetle Değil Hoşgörüyle” projesinin açılış toplantısı Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Farabi Toplantı Salonunda yapıldı. Çok sayıda katılımcının ilgi gösterdiği programa, Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Çiftarslan, Ankara İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Erkan Çiçek, Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Bakanı M. Seyit Pehlivan ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Melih Elçin katıldı.
Proje kapsamında düzenlenecek eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleriyle sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalan 112 personelinin ve hastane acil servislerinde görev yapan personelin şiddete maruz kalma durumunda kriz durumunu profesyonel olarak yönetme kapasitesinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, şiddete maruz kalan sağlık personelinin hukuki hakları konusunda bilinçlendirilmesi sağlanacak. Proje kapsamında “112 hangi durumlarda aranır?”, “Ambulans nasıl çağrılır?”, “Vaka adresi nasıl verilmelidir?” gibi konularda halkın bilinçlendirilmesi ve farkındalığın arttırılmasına yönelik faaliyetler de gerçekleştirilecek.