Çankaya Belediyesi’nin de parçası olduğu Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı, koordinatörler düzeyindeki çalışma toplantısını Kopenhag’da yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı ve Ulusal Ağ Koordinatörleri Toplantısı, 4-6 Nisan 2016 tarihleri arasında Danimarka’nın Kopenhag kentinde gerçekleşti. Avrupa’nın değişik kentlerinden Ulusal Ağ Koordinatörleri ile belediyelerin Sağlıklı Kent Proje Koordinatörlerinin katıldığı toplantıda ilk etapta “DSÖ Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı” ve DSÖ’nün ana çalışma konuları üzerinde duruldu. Ağların kısa ve uzun vadeli stratejilerini belirleyerek öncelikleri görüşmek; sağlık ve sosyal hizmet alanlarındaki proje uygulamalarını desteklemek ve ağların teknik bilgi kapasitelerini artırmanın öncelikli hedef olarak belirlendiği toplantıya ilgi büyüktü.
“Sağlıklı Kentler Ağının” geleceğine 2014-2018 yıllarını kapsayan ve 6. Faz olarak tanımlanan çalışma dönemine ilişkin uygulamalara yön verilen toplantıda Çankaya Belediyesi de kısa bir sunum yaptı. Hayata geçirilen sağlık ve sosyal hizmet projeleriyle kent ve çevre sağlığı açısından atılan adımların anlatıldığı sunumda, Çankaya Belediyesi’nin sağlıklı kent olma yolundaki gelecek projeleri de katılımcılarla paylaşıldı.