Çankaya Belediyesi tarafından adı Çankaya’da yaşatılacak Şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış Parkı’na anıt olarak konulacak Türk Yıldızı F5 jet uçağı, Eskişehir’den Çankaya’ya getirildi.
Sanatçı, şair, yazar, gazeteci, siyasetçi, sporcu, bilim insanı gibi topluma mal olmuş onlarca değerine sahip çıkan Çankaya Belediyesi, şehitlerin adını da Çankaya’da yaşatmaya önem veriyor. Belediye, Mutlukent Mahallesi’nde inşa ettiği parkta geçtiğimiz yıl Mart ayında planlı eğitim uçuşu sırasında Konya’da düşen uçakta şehit olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış’ın adını yaşatacak. Şehidin adının yaşayacağı parka konulacak ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından hediye edilen F5 jet uçağı, kaidesine yerleştirilmek üzere Eskişehir’den getirildi.
Çankaya Belediyesi’nin girişimleri sonucunda Türk Hava Kuvvetleri tarafından parka armağan edilen uçak, Belediye ekipleri tarafından Eskişehir 1. Hava İkmal Bakım Merkezi’nden teslim alınarak Çankaya’ya getirildi. Yıllarca Türk Yıldızı olarak gösteri uçuşlarına katılan F5’in park içinde bulunan dört metre yüksekliğindeki kaidesinin üzerine yerleştirme çalışmaları başladı. Kanatları çıkarılmış şekilde Çankaya’ya taşınan uçağın askeri uzman ekip tarafından yapılan kurulumu, yaklaşık 3 gün sürecek.
16 bin 722 metrekare büyüklüğünde olan Mutlukent Mahallesi Angora Bulvarı üzerindeki park, 13 bin metrekare yeşil alana sahip. İbreli ve yapraklı olmak üzere toplam 616 ağacı içinde barındıran park ayrıca 16 bin 730 çalısı ile bölgeye yeşil bir doku kazandırıyor. Çocuklar için iki farklı oyun alanı, fitness, koşu, bisiklet, yürüyüş, tenis ve basketbol için hazırlanmış spor alanları, 50 kişilik amfisi, süs havuzları ve piknik masaları ile bölge halkına hizmet verecek olan parkta bir de çay bahçesi bulunuyor. Şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış Parkı’nın açılışı Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Türk Hava Kuvvetleri yetkililerinin katılımıyla 4 Haziran’da yapılacak.