Çankaya Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Er Fatih Çaybaşı’nın adını Öveçler’de bir parkta yaşatacak.
Artvin’in Şavşat ilçesinde Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna pusu kuran teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Fatih Çaybaşı’nın adı Öveçler Mahallesi’nde yapılan yeni bir parka veriliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, şehide Allah’tan rahmet diledi. Taşdelen, "Genel Başkanımıza, partimize ve ülkemize karşı yapılmış olan bu saldırıyı nefretle kınıyorum. Türkiye uçurumun kenarından dönmüş ve büyük bir tehlike atlatmıştır" dedi.
"Teröre karşı verilecek en iyi cevap Fatih Çaybaşı’nın adını yaşatmaktır"
"Genel Başkanımız ve partimiz bu ülkeyi bir arada tutan en büyük güçlerden biridir" diyen Taşdelen, "Teröre karşı duruşu, devlet adamlığı, Atatürk’e, cumhuriyete, demokrasiye, halka ve ülkeye olan bağlılığı nedeniyle saldırıya maruz kalan Genel Başkanımızı bu saldırıda korurken şehit olan askerimiz Fatih Çaybaşı’na çok büyük bir borcumuz bulunmaktadır" şeklinde konuştu.
Taşdelen, teröre, Cumhuriyet ve demokrasi karşıtlarına verilecek en önemli yanıtın şehidin adını yaşatmak olduğunu da belirterek,"O nedenle şehidimizin adını Atatürk’ün Çankaya’sında yaşatacağız" dedi.