Pursaklar’da ardı ardına hayata geçen projeleri denetlemeye devam eden Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Şehitlik Camii Dini ve Sosyal Tesis inşaatında incelemelerde bulundu.
Pursaklar Mezarlığı yanında inşa edilen Şehitlik Camii Dini ve Sosyal Tesis inşaatını denetleyen Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ilçeye Hacı Bayram Camii’ne benzer güzel bir eser kazandıracaklarını söyledi. 425 metrekare alan üzerine inşa edilen ve iki ayrı bloktan oluşan cami inşaatı hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Çetin, ilçede hem cenaze işlemlerinin daha iyi yapılabileceği hem de cenaze namazının geniş bir alanda kılınabileceği dini tesise ihtiyaç olduğunu belirtti. Avlusunda en az 750 kişinin aynı anda namaz kılabileceği 3 katlı cami hakkında açıklama yapan Selçuk Çetin, “Çok orijinal bir tasarım ile Şehitlik Camii’ni inşa ediyoruz. Projemizin cephesini Selçuklu Türk mimari motifleri ile tasarladık” dedi.
Dini tesisin önemli bir hizmete ev sahipliği yapacağını belirten Çetin, projenin detaylarını şu şekilde paylaştı: “Pursaklar mezarlığı yanında 425 metrekare alan üzerine oturacak ve iki ayrı bloktan oluşacak bu projemiz ile 750 kişi aynı anda cenaze namazı kılabilecek. Dini tesis ve tek minareli 3 katlı cami projemiz içeresinde; asansör, bay-bayan namazgah, mahfil katı, bay-bayan (ayrı ayrı olmak üzere) yemekhane, şadırvan, bay-bayan WC-lavabo ile abdesthaneler, taziye odası, 1 adet gasilhane,1 adet morg yer alacak. Binanın cephesi ise Selçuklu - Türk mimari tasarım unsurları esas alınarak yapılacak. İnşallah bunu da kısa sürede tamamlayıp 2017 yılı içerisinde hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.”