Şereflikoçhisar’dan geçecek tren yolu ile birlikte ilçede tuz satışında artış bekleniyor.
Şereflikoçhisar Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Ferda Polat, Devlet Demir Yolları Genel Müdürü İsa Apaydın, AK Parti İlçe Başkanı Sait Başaran ve teknik ekibin yaptıkları toplantı sonrasında ilçeden demir yolunun geçmesi kararlaştırıldı.
Belediye Başkanı Polat, tren yolu ile birlikte iş sektörü ve ulaşımda doğrudan ve dolaylı olarak ilçenin pay alacağını ve yıllardır hayalinin kurulduğu Organize Sanayi Bölgesinin çalışmalarının hız kazanacağını söyledi.
Şereflikoçhisar’da yılda 10 milyon ton tuz rezervi olduğunu dile getiren Polat, "Bunun 3 milyon ton tuzunu üretip sattığımızda 1 milyon 900 bin ton oluyor. Kara taşımacılığı pahalı olduğu için müracaat yapmamız mümkün olmuyor. İlçemizden geçecek tren yolu, Akdeniz’de Mersin Limanına bağlanacak. Bu arada tuz ihracatımız tren yolu ile daha da kolaylaşmış olacak. Bu sayede de hem ülkemize hem de ilçemize katma değer kazandıracağız. İhracat olduğu zaman yılda 3 milyon ton tuzu hem ihraç edip, hem de iç piyasaya satabileceğiz" dedi.
Başkan Polat demir yolunun 2017 yılında etüt projesi ihale edilip, 2018 yılında da hattın ihalesinin tekrar yapılmasının beklendiğini belirtti.