Sincan, 445 çadır kapasiteli yeni kurban pazarına kavuştu. Çimşit Mahallesi’nde 110 bin metrekarelik alan üzerine kurulan kurban pazarında vatandaşın ve satıcıların ihtiyaç duyacağı her şey düşünüldü.
Vatandaşların dini vecibelerini daha hijyenik bir ortamda gerçekleştirmesini sağlamak amacıyla harekete geçen Sincan Belediyesi, yeni kurban pazarıyla ilgili çalışmalarını tamamladı. Çimşit Mahallesi’ndeki 110 bin metrekarelik alan üzerine kurulan yeni pazar ile Sincan, daha modern bir kurban satış ve kesim alanına kavuştu.
Sosyal tesislerden otoparka, veteriner hizmetinden kesim hizmetine kadar her şeyin bir arada bulunduğu kurban pazarında, satıcı ve vatandaşların konforu için en ince ayrıntısına kadar her şey düşünüldü. 15 sokak ve bir caddeden oluşan pazarda, market, mescit, tuvalet, duş yerleri, elektrik, su, kurban kesim alanları, kantar, veteriner ve zabıta kontrol noktaları gibi pek çok alan oluşturuldu.
Binlerce ton malzeme kullanıldı
445 çadır kapasiteli yeni Kurban Pazarı için toplam 394 bin 450 ton malzeme kullanıldı. Alt yapı çalışmaları kısa bir sürede tamamlanan pazar yerine 200 metre boru ve 500 adet büz döşendi. Yağmur suyu içinse 30 ızgara ve 21 rögar yapıldı. Üst yapı çalışmalarında 22 bin ton asfalt kullanılırken, 2 bin 450 ton asfalt kırığı, 20 bin 350 ton kum serildi. Pazar yerindeki bin 700 metrekare alan çim taşı, 8 bin 500 metrekare alan ise bordür ile kaplandı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Sincan, modern kurban satış ve kesim alanına kavuştu.
“Yeni kurban pazarı Sincan’a yakıştı”
Yaklaşık 5 ay süren çalışmaların ardından Sincan’a yakışır bir kurban pazarının yapıldığını söyleyen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Vatandaşlarımızın dini vecibelerini daha hijyenik bir ortamda gerçekleştirmesini sağlamak amacıyla Sincanımıza yakışır güzel bir Pazar yeri hazırladık. Kurban pazarımızda, vatandaşımızın rahat etmesi için gerekli olan bütün koşulları sağlamaya gayret gösterdik. Sosyal tesislerden otoparka, veteriner hizmetinden kesim hizmetine kadar pek çok imkânı vatandaşımızın hizmetine sunacağız” dedi.