Sincan Belediyesi, ilçe genelindeki cam kumbaralarının sayısını 200’e çıkardı. 100 yeni cam kumbarası, şehrin belirli noktalarındaki yerini aldı. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Kalitesinden kaybetmeden yüzde 100 dönüştürülebilen tek madde olan cam, çöpe değil kumbaraya atılmalı” dedi.
Gelecek kuşaklara daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için çalışmalar sürdüren Sincan Belediyesi camların çöpe atılmaması için seferberlik başlattı. Yüzde 100 geri dönüşebilen tek madde olan cam atıkların ekonomiye kazandırılmasının sağlaması amacıyla şehir genelinde 100 adet olan cam kumbaralarının sayısı 200’e çıkarıldı. Yeni 100 cam kumbarası şehrin belirli noktalarındaki yerini aldı. Anadolu Cam Sanayii ve ÇEVKO işbirliği ile Sincan’a kazandırılan cam kumbaralar vatandaşların ve esnafın da beğenisini topladı.
Camın, yüzde yüz dönüşebilen tek atık malzeme olduğuna dikkat çeken Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Vatandaşlarımızın da çalışmalarımıza duyarlılık göstermesini ve sahip çıkmasını bekliyoruz. Kalitesinden hiçbir şey kaybetmeden yüzde 100 dönüştürülebilen tek madde olan cam, çöpe değil kumbaraya atılmalı” diye konuştu. Geri dönüşüm çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Tuna, “Gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.