2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda ülkemize tek altın madalyayı kazandıran milli güreşçi Taha Akgül, Keçiören’in en büyük ilk spor salonunun da ismi oldu.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, güreş dalında, serbest stil 125 kg finalinde İranlı Komeil Ghasemi’yi 3 - 1 yenerek ülkemize altın madalya kazandıran Taha Akgül’ün isminin Ovacık’ta yapımı devam eden spor salonuna verileceğini duyurdu.
"Gururumuz oldu"
Başkan Ak, 3 Şubat 2016’daki temel atma töreni esnasında Gençlik ve Spor Bakanı A. Çağatay Kılıç’a "2016 Rio Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan sporcularımızdan birinin adını bu tesise vermek istiyoruz" dediğini ifade ederek, "Şimdi bu sözümüzü yerine getiriyoruz" dedi.
Ak, "Ülkemizin yaşadığı zorlu süreçte yüzümüzü güldürerek altın madalya ile ülkemize dönen sporcumuzu tebrik ediyor, kendisi ile bir kez daha gurur duyduğumuzu ifade ediyorum. Biz de Keçiören’imizin en büyük spor salonuna onun ismini vererek tüm sporcularımıza ilham olmasını, milli sporcular yetiştirme hedefiyle yaptığımız tesisimizin buna vesile olmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Taha Akgül Spor Salonu 19 Mayıs’ta açılacak
Hizmete girdiğinde Keçiören’in önemli bir eksiğini giderecek olan spor salonu Keçiören’in Ovacık bölgesinde 15 bin metrekarelik alanda inşa ediliyor. 3 katlı olarak planlanan ve kapalı alanı 10 bin metrekareyi bulan tesis 3 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip olacak. Voleybol, hentbol, basketbol, güreş dallarında hizmet verecek tesisin içerisinde ayrıca masa tenisi, eskrim, fitness çalışmaları için de özel alanlar bulunacak. İlçenin spor salonu özlemini sona erdirecek olan tesiste, antrenör, hakem, soyunma odaları, federasyon, akreditasyon, basın, gözlem ve doping odaları da yer alacak. Yapımı 19 milyon liraya mal olan ve 19 Mayıs 2017’de açılması planlanan tesisin inşaatının yüzde 50’si tamamlandı.
Akgül, madalyasını şehitlere adamıştı
2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’ye altın madalya kazandıran milli güreşçi Taha Akgül, başarısını son dönemde ülkede meydana gelen terör olaylarında hayatını kaybedenlere adadığını söyleyerek, gönülleri bir kez daha fethetmişti. Akgül, kazandığı madalyadan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bu altın madalyayı Van, Elazığ ve Gaziantep’teki patlamalarda hayatını kaybeden şehitlerimize, 15 Temmuz’da tankların, mermilerin önüne kendilerini atan vatandaşlarımıza adıyorum. Onlar ülkeyi kurtarmasaydı biz olimpiyatlara gelemeyecektik. 15 Temmuz gecesi biz de meydanlara indik. Allah’a hamdolsun, malum süreç başarısızlıkla sonuçlandı. Ülkemiz bunun üstesinden geldi" ifadelerini kullanmıştı.