Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Dünya Mülteciler Günü’nde “Mültecilerin Türkiye’deki Yaşamı” sergisine ev sahipliği yaptı.
Dünya Mülteciler Günü, Ankara’da Suriyeli gençlerin objektifinden yansıyan karelerin yer aldığı sergi ile kutlandı. Çankaya Belediyesi Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ortaklığıyla gerçekleştirilen etkinliğe, BM UNFPA Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa, TOG Genel Müdürü Jülide Erdoğan katıldı.
Genç Mültecileri Destekleme Projesi kapsamında açılan sergide, 5 Suriyeli gencin Hatay’da çektikleri fotoğraflar yer aldı. Suriyeli gençlerde savaş sonrası oluşan travmaları silmek için gençleri güçlendirmek amaçlı gerçekleştirilen projede, 18-30 yaş arası gençler 400’e yakın fotoğraf çekti, eserlerin 80’i sergide yer aldı. Etkinlikte TOG Genel Müdürü Jülide Eroğlu ve UNFPA Türkiye Temsilcisi Karl Kulessa bir konuşma yaptı. Eroğlu, Suriye’de yaşanan insani kriz sonrasında odaklarını hep gençlik olarak belirlediklerine dikkat çekti. Serginin en önemli amacının, gençlerin yaşamlarını kendi gözlerinden sergileyebilmek olduğunu söyledi.
Karl Kulessa Türkiye’deki Suriyeli gençlere yeterince yardım yapamadıklarını vurgulayarak, açılan serginin gençlere yönelik yapmaları gereken çalışmalar için güzel bir başlangıç oluğunu belirtti. Kulessa sergiye ev sahipliği yapan Çankaya Belediyesi’ne teşekkür etti.