Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Tebessüm Cami ve Külliyesi’nin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Başkan Çetin, “Camiler birlik beraberliğin, ilmin öğretildiği mekânlardır. Birliğimizin kıymetine varıp fitnecilere fırsat vermeyelim” dedi.
Selçuklu mimarisi ile Pursaklar Devlet Hastanesi’nin yan tarafındaki 3 bin 875 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan iki minareli Tebessüm Camii ve Külliyesi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Tebessüm Külliyesi Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, “Camimizin inşaatına katkı sunan ve katkı sunacak olan herkesten Allah razı olsun. Camilerin önemini 15 Temmuz’da hep birlikte yaşadık. Okunan salalarla milletimiz tarihi bir direniş göstermiştir” şeklinde konuştu.
Camilerin birlik beraberlik için önemli olduğunu vurgulayan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ülkemizin büyük bir badire atlattığına dikkat çekerek, “Camiler birlik beraberliğin, ilmin öğretildiği mekânlardır. Birliğimizin kıymetine varıp fitnecilere fırsat vermeyelim” dedi. Belediye olarak kendi dönemlerinde hiçbir caminin altına ticari müessese ruhsatı vermediklerini söyleyen Başkan Çetin, cami altlarında Dede Torun Lokalleri yaparak ilme, eğitime katkı sunduklarını kaydetti. Yapılacak olan külliyenin Selçuklu mimarisi ile inşa edilmesin güzel olduğunu ifade eden Çetin, şunları kaydetti:
“Birlik beraberliğin önemini 15 Temmuz’da gördük. Bu birlik ve beraberlik olmasıydı belki de bu caminin temelini atamayacaktık. Onun için birlik ve beraberliğe dikkat etmeliyiz. Fitne, fesat, yalan, dedikoduya hain ve şerefsizlere fırsat vermemek lazım. Birlik parçalanınca ümmet ve millet zarar görür. Makam mevki önemli değil; önemli olan millet, vatan ve ümmettir. Mescitleri inşa edenlere Rabbim cennetinde güzel mekânlar ayırır.”
“Camiler kitabın hitaba dönüştüğü özel mekânlardır”
15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine değinen Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara ise, “Çok büyük bir hadise yaşadık. Allah bizi büyük bir fitneden kurtardı. Camiler bizi birleştirir, camiler bizi biz yapar” diye konuştu.
İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, bu yılki camiler haftasının konusu olarak kitap ve okuma temasının belirlendiğini açıklayarak, “Camiler kitabın hitaba dönüştüğü özel mekânlardır. Camiler İslam müessesesinin en önemli mekânıdır. İslam medeniyetinde cami ve mescitlerin alternatifi yoktur” dedi.
Dualarla temeli atılan 3 bin 200 kişi kapasiteli Tebessüm Camii ve Külliyesi projesinde bin 300 kişilik bayan mescidi, bin 900 kişilik erkek mescidi, bin kişilik de konferans salonu yer alıyor. Kubbesinin etrafına yapılacak olan 8 kulenin her birinde misafirhane, kütüphane gibi hizmet verecek odalar da bulunacak.