ANKARA (İHA) – Ankara’nın teknoloji geliştirme bölgeleri ve teknoloji firmaları Ankara Kalkınma Ajansı’nın TechAnkara markası ile MÜSİAD EXPO2016’da yer aldı.
Ankara Kalkınrma Ajansı’ndan yapılan açıklamada, Ankara’nın bilim ve teknoloji tabanlı girişimcilik ekosisteminin markası TechAnkara’nın, Başkent’in potansiyelini tanıtmak için faaliyetlerine devam ettiği vurgulanarak bu kapsamda Ankara’nın teknoloji ekosistemi temsilcilerinden Ankara Teknopark, Ankara Üniversitesi Teknokent, Bilkent Cyberpark, Gazi Teknopark, Hacettepe Teknokent, ODTÜ Teknokent, teknoloji geliştirme bölgelerinden 13 firmanın ve Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB (HAB), Ankara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda ve TechAnkara markası altında MÜSİAD EXPO’da High-tech Port alanında yer aldığı kaydedildi.
123 ülkeden 7 bin 250 ziyaretçi
Bu yıl 16’ncısı düzenlenen MÜSİAD EXPO’ya MÜSİAD üyesi firmalar, MÜSİAD yurtdışı irtibat noktası kuruluşlar, İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkelerinden firmalar, yerli ve yabancı sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, teknoloji firmaları ve teknoloji geliştirme bölgelerinden oluşan 25 ülkeden 250 katılımcı yer alıyor. 123 ülkeden 7 bin 250 sanayici ve işadamının ziyaret edeceği düşünülen etkinlik 9-12 Kasım 2016 tarihleri arasında devam edecek.
İkili iş görüşmeleri
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı ve bu sene Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti fuarını da bünyesinde barındıran MÜSİAD EXPO 2016’da, High-tech Port by MÜSİAD projesi ise üçüncü kez hayata geçiriliyor.
High-tech Port alanında yer alan TechAnkara standındaki firmalar toplam 47 ikili iş görüşmesi gerçekleştirirken, TechAnkara standı ayrıca MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nazif Zorlu, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç ile Baykar Makine Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar’ı ağırladı.
Teknoloji ticarileştirme faaliyetlerine devam
İstanbul’da 16.’sı düzenlenen MÜSİAD EXPO 2016’ya TechAnkara markası ile katılımı değerlendiren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, ürün ve teknolojilerini ticarileştirmek ve katma değere dönüştürmek isteyen girişimcilerin her zaman yanında olduklarını belirtti. Şayık ayrıca “MÜSİAD EXPO, somut katkıları dolayısıyla benzeri fuarların içinden hemen sıyrılmaktadır. Dolayısıyla bu etkinliğe katılım sağlamanın girişimlerini pazarlamak ve ürünlerini ticarileştirmek isteyen Ankaralı firmalar için önemli olduğunun bilincinde, bu ve benzeri etkinliklere Ajans veya başka bir kuruluş adına değil, Ankara’nın bilim ve teknoloji markası TechAnkara adı altında katılmaya devam edeceğiz. Amacımız 2023’te 500 milyar USD ihracat hedefine Ankara olarak azami katkı sağlamaktır” ifadelerini kullandı.