Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Karadağ’ın güney bölgesinde yer alan Bar şehrinde faaliyet gösteren Bar Devlet Radyosu’na teknik ekipman desteği sağlandı.
Karadağ’ın Bar şehrinde 1979 yılından bu yana faaliyet gösteren ve şehrin tek devlet radyosu olan Bar Devlet Radyosu’na modern ekipmanlarla yayın hayatına devam edebilmesi için TİKA tarafından teknik ekipman desteği sağlandı. Söz konusu ekipmanların teslim törenine Bar şehri Belediye Başkanı Zoran Srzentiç, Bar Belediyesi Meclis üyeleri, Bar Devlet Radyosu Müdürü Vesna Şoşkiç, TİKA yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde konuşan Podgoritsa Program Koordinatörü Mustafa Yazıcı, Bar Devlet Radyosu’nun Karadağ’ın güney bölgesinde yer alan şehirlerdeki vatandaşlarla yönelik Karadağca ve Arnavutça dillerinde bölge ile ilgili tarafsız, güncel haberler, müzik, kültür, sanat ve belgesel programları yaptığını belirterek, teslim edilen teknik ekipmanlar ile söz konusu radyonun modern yayın anlayışıyla dinleyicilerine ulaşacağını söyledi.
Yazıcı, bölgede yaşayan Boşnak, Arnavut ve Karadağ vatandaşlarına bugüne kadara eşit mesafede dengeli bir yayın politikası takip eden Bar Radyosu’nun bundan sonra daha geniş bir alanda hizmet vermesini beklediklerini kaydetti. TİKA tarafından Bar şehrinde, Bar İslam Merkezi’nin inşası, Bar Devlet Hastanesi’ne ultrason cihazları temini ve Bar Ekonomi Meslek Lisesi’ne bilgisayar sınıfı kurulması gibi birçok projenin hayata geçirildiğini de sözlerine ekleyen Yazıcı, Karadağ genelinde TİKA projelerinin hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.
Bar Devlet Radyosu Müdürü Vesna Şoşkiç ise, Bar Devlet Radyosu’nun kurulduğu günden bu yana ilk kez yenilendiğini belirterek, radyonun yetersiz olan teknolojik altyapısının iyileştirilmesine yönelik TİKA tarafından teslim edilen teknik ekipmanlardan ötürü müteşekkir olduklarını dile getirdi. Şoşkiç, söz konusu teknik ekipmanlar ile Bar Devlet Radyosu hem FM hem de internet üzerinden ülke içi ve dışında pek çok dinleyiciye ulaşacağını belirterek, bölgede yaşayan Boşnak, Arnavut ve Karadağlı vatandaşlara tarafsızca yayın hizmeti sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Teslim töreni sonrası Bar Devlet Radyosu’na canlı yayın konuğu olarak katılan TİKA Podgoritsa Program Koordinatörü Yazıcı, TİKA’nın Karadağ faaliyetleri hakkında bilgi verdi.