Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde Somali Cezaevleri Genel Müdürlüğü’ne 650 takım üniforma temin edildi.
Somali Federal Cumhuriyeti ile Türkiye arasında ceza infaz alanında işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla TİKA ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde 650 takım üniformanın (tişört, mont, yağmurluk, bot, kep, pantolon, palaska) temin edilerek Somali’ye nakliyesi gerçekleştirildi.
Bu kapsamda temin edilen 650 adet üniforma düzenlenen törenle Somali Cezaevleri Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi. Törene T.C. Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar ve TİKA Mogadişu Program Koordinatörü Galip Yılmaz katıldı.
Programda konuşan Somali Cezaevleri Genel Müdürü General Bashir, Türkiye’nin her alanda olduğu gibi Ceza ve Tevkifevleri işbirliği alanında da kendilerine çok büyük destek verdiğini, Somali halkıyla Türkiye halkının kardeş halk olduklarını, birbirlerinin sevinç ve üzüntülerini paylaştıklarını ifade etti.
Proje kapsamında TİKA tarafından alımı yapılan 10 adet masaüstü bilgisayar da Mogadişu Program Koordinatörü Galip Yılmaz tarafından Somali Cezaevleri Genel Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.