Ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada başarı ile temsil eden ve 2015-2016 sezonunda 5’i Türkiye 1’inciliği olmak üzere 9 kupa ile Yenimahalle’yi gururlandıran Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu, yetiştirdiği öğrencilerle de göz dolduruyor.
Türk kültürünün bir parçası olan folklorun gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kurulan toplulukta dans etmek isteyen her yaştan vatandaşın konusunda uzman dansçılardan aldığı eğitimler tamamlandı.
Yıl boyunca öğrenilen halk dansları, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen gecede sergilendi.
Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorilerinde performansların sergilendiği geceye; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Aydın, Mardin, Adıyaman, Trabzon, Balıkesir, Bolu, Artvin ve Antalya yöresine ait halk oyunlarının yanı sıra Azeri halk dansları ile bale ve modern dans gösterilerinin de yapıldığı gece renkli görüntülere sahne oldu.
"BARI DA SEVİYORUZ, HORONU DA SEVİYORUZ"
Yenimahalle’nin tiyatrosuyla, halk danslarıyla, kültür sanat etkinlikleriyle, söyleşileriyle, sergileriyle Ankara’da sanatın başkenti olduğunu anlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Sanat ülkeler için çok önemli. Artık ülkelerin değerleri yalnızca ekonomiyle değil sanatla da ölçülüyor” dedi.
Yaşar, “Barı da seviyoruz, horonu da seviyoruz. Zeybeği de seviyoruz, kırık havayı da seviyoruz. Çünkü onlar bizi biz yapan değerlerdir. Atalarımızdan, ecdadımızdan bugünlere kadar uzanan bir zenginliktir” diye konuştu.