Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Yıldız Kavşağı’ndan başlayarak Oran semtinden geçip Kepekli Kavşağı’nda sona eren 7 kilometrelik Turan Güneş Bulvarı’nı baştan sona genişletme çalışmalarına yarından itibaren başlıyor.
Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar sonunda 2 gidiş, 2 geliş toplam 4 şerit olan bulvarın, emniyet şeritleriyle birlikte 8 şeride çıkarılacağını kaydetti.
Ankara’nın yepyeni, geniş ve modern yollarıyla trafik akışının en rahat olduğu kent özelliğini sürdürmeye devam etmesi için özellikle yaz aylarında çalışmalara yoğunluk kazandırdıklarını belirten Üçpınar, çalışmaların 3 etapta gerçekleştirileceğini bildirdi.
Üçpınar’ın verdiği bilgiye göre, çalışmalar sırasında Turan Güneş Bulvarı boyunca tüm kaldırımlar yenilenecek ve refüje New Jersey bariyerler döşenecek. Yıldız Kavşağı ile TRT Kavşağı başta olmak üzere yol boyunca yaşanan trafik yoğunluklarını ortadan kaldırması beklenen çalışma, 3 etapta gerçekleştirilecek. İlk etapta Kepekli Kavşağı-TRT Kavşağı arasında başlatılacak çalışmalar, ikinci aşamada TRT Kavşağı-Doğukent Bulvarı bağlantısı arasında sürecek ve son olarak da Doğukent Bulvarı bağlantı noktası-Yıldız Kavşağı arasındaki yol genişletilecek.