Türkiye Gazetesi ve İhlas Pazarlama Ankara Bölge Müdürü Recep Uzun, Koordinatör Mücahid Demirci ve Kazan Sorumlusu Rıdvan Küçük, Kazan ilçesinin ‘kahraman’ ünvanı alması dolayısıyla Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’i ziyaret etti.
Darbe girişimi gecesi 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı, bombalayan F-16’ları engellemeye çalışmak üzere yaklaşık 10 bin Kazanlının üs önüne girerek F-16’ların kalkışını engelleme çalışmış bu sırada darbeci askerler tarafından açılan ateş sonucu 9 Kazanlı şehit düşmüş, 92 Kazanlı ise gazi olmuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti, CHP, ve MHP’nin oybirliği ile kabul edilen Kazan’ın adının “Kahraman Kazan” olarak değiştirilmesi hakkındaki kanunu onaylanmasının ardından yaşanan büyük sevince ortak olmak ve Kahraman Kazan halkına şükran duygularını iletmek için ilçe yöneticilerine yapılan ziyaretler ise aralıksız devam ediyor. Nezaket ziyaretinde bulunan Türkiye Gazetesi ve İhlas Pazarlama Ankara Bölge Müdürü Recep Uzun, Koordinatör Mücahid Demirci Kahraman Kazan halkının o gece can siper hane yaptığı bu direnişle Türkiye’nin kaderini değiştirdiğini belirterek verilen Karaman unvanı için ilçe yöneticilerini tebrik ettiklerini bildirdiler.
Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise 15 Temmuz’da Türk demokrasisine ve milli iradesine vurulmak istenen hançere karşı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kazan’da da onurlu bir dik duruş gösterdiğini belirterek şunları dedi:
“Akıncı’daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı bombalayan savaş uçaklarının kalkışına engel olmak isteyen 7’den 70’ine, seçilmişinden atanmışına, memurundan işçisine, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine müthiş bir direniş gösteren Kazan halkı hak ettiği unvanı almıştır. Bu sadece Kazan halkının kahramanlığı değil, tüm ülke insanının bir kahramanlığıdır. Kazan’a verilen bu kahramanlık unvanı aslında başkent Ankara’ya ve onun şahsında tüm Türkiye’ye ve tüm Türk insanına verilmiş bir unvandır. Bu konuda hassasiyet gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ve diğer tüm milletvekillerimize Türk halkı ve Kazan halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Bu olayı 15 Temmuz’un unutulmaması ve unutturulmaması adına ve bundan sonraki kuşaklara bu tarihi destanın aktarılması adına önemli bir unvan olarak görüyorum. Bu unvan Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara’yı temsilen ve tüm ülkemizi temsilen aldığımız bir unvandır. Ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. 15 Temmuz’da gözlerini kırpmadan şehadete yürüyen 241 kahraman şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yine canlarını hiçe sayarak mücadele eden 2 bin 195 gazimize de Allah’tan acil şifalar ve hayırlı ömürler diliyorum.”