Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Nijer Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Adam Abdoulaye Dan-Maradi’yi ziyaret ederek, Türkiye ile Nijer arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri görüştü.
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Nijer Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Adam Abdoulaye Dan Maradi ile görüşmesinde şunları kaydetti:
"Biz Türkiye iş dünyası olarak Nijer Cumhuriyeti’nin ekonomik olarak kalkınması için birçok sektörde yatırım yapmaya hazırız. Türkiye Cumhuriyeti ile Nijer Cumhuriyeti dost ve müttefik ülkelerdir Türk halkı ve Nijer halkı kardeş milletlerdir."
Adam Abdoulaye Dan Maradi ise, Atasoy’un ziyaretinden dolayı memnuniyeti dile getirdi. Dan Maradi, "İnanıyorum ki sizin girişimlerinizle Türkiye Cumhuriyeti ile Nijer Cumhuriyeti arasında işbirliğimiz daha da güçlenecektir" dedi.
Nijer Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nde yapılan toplantıda, Nezaket Emine Atasoy’un önümüzdeki günlerde Nijer Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin organizasyonuyla Türkiye ile Nijer’in ekonomik ve ticari ilişkilerine katkı sağlamak amacı ile ekonomik ve ticari işbirliği anlaşmaları yapmak üzere Nijer’e bir ziyaret yapacağı kararlaştırıldı.