Pursaklar Belediyesi tarafından hayata geçirilen Nezaket Okulları projesi, 2016-2017 eğitim öğretim dönemine 500’ü aşkın öğrencisi ile başladı.
Nezaket Okulları, yeni eğitim öğretim döneminde yüzlerce çocuğu eğitim ordusuna hazırlamak için kolları sıvadı. 5 ayrı merkezde adab-ı muaşeret eğitimlerine başlayan Nezaket Okulları,  500’ün üzerinde öğrenciye eğitim hizmeti veriyor. Okula kayıt yaptıran minikler, velileriyle birlikte bu hafta ilk ders heyecanını yaşadı. Anne babaların Pursaklar Belediyesi’ne emanet ettiği 4 ila 6 yaş arası çocuklara; selamlaşma, merhabalaşma, beden temizliği, çevre bilinci, yemek adabı,  oturma adabı, konuşma adabı, arkadaş edinme, davranış şekilleri, hayvan sevgisi, el becerileri, boyama, tiyatro, sinema, şehir gezileri gibi hayati önem taşıyan konularda eğitimler veriliyor. Bu okulda eğitim görerek toplumda fark edilir hale gelen çocuklar, ilköğretimde de gittikleri okullarda büyük başarı gösteriyor. Belediyenin sunmuş olduğu hizmetten memnun kalan ilçe sakinleri, çocuklarının Nezaket Okullarında eğitim görmesi için özel ilgi gösteriyor.
Çocuklara daha iyi bir eğitim vermek amacıyla yaz tatilinde Nezaket Okulu eğitmenlerine sosyoloji, psikoloji, iletişim gibi çeşitli konularda Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri ile seminer düzenleyen Pursaklar Belediyesi, üstlenmiş olduğu sorumluluğun bilinciyle geleceğin hanımefendisi ve beyefendilerini yetiştirip, eğitime kazandırıyor. Sayısı her geçen yıl artan Nezaket Okulları 5 ayrı binada hizmet veriyor.