Çankaya Belediyesi Kent Tarım Hobi Evi’nde eğitimler sürerken Mahalle Bostanı da yaz aylarının gelmesiyle iyiden iyiye yeşermeye başladı.
Çankaya Belediyesi Kent Tarım Hobi Evi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Açıldığı günden bu yana çok sayıda vatandaşa temel sebze yetiştiriciliği ve arıcılık gibi eğitimlerin verildiği merkezde, Haziran programı da geniş katılımla devam ediyor.
Mutlukent Mahallesinde bulunan Kent Tarım Hobi Evi’nde dileyen tüm vatandaşların ücretsiz olarak yararlandığı eğitimlerin son dönemi 25 Mayıs’ta başlamıştı. Bu kapsamda 1 Haziran ve 8 Haziran’da devam eden eğitimler, ayın 15’indeki salatalık ve fasulye yetiştiriciliği ile sürdü.
TOPRAĞA DOKUNMANIN KEYFİ
Kapalı alanlarda verilen teorik eğitimlerin yanı sıra havaların iyileşmesi ile beraber, bostandaki uygulama eğitimleri de arttı. Kabak, çilek, domates, biber, salatalık, fasulye, mısır, kavun ve marul gibi sebze ve meyvelerin boy göstermeye başladığı bostanda, vatandaşlar toprakta çalışmanın keyfini yaşıyor. Öğrendikleri bilgiler ışığında bizzat uygulama imkanı bulan kursiyerler, hiçbir kimyasal kullanmadan yapılan yetiştiriciliğin tadını çıkarıyor.
Çankaya Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen Temel Sebze Yetiştiriciliği eğitimlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar,0312 235 39 73 numaralı telefondan irtibata geçerek katılım için gerekli bilgileri alabiliyorlar.