Yenimahalle’de yaşayan yaşlı ve engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için örnek projelere imza atan Yenimahalle Belediyesi, yardıma muhtaç vatandaşlara talep doğrultusunda ‘Evde Sağlık Hizmeti’ ve ‘Temizlik Hizmeti’ veriyor.
Yenimahalle Belediyesi, sağlık hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların evlerine doktor ve hemşire, temizlik hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların evlerine ise temizlik ekibi gönderiyor. Sağlık kuruluşlarına gidemeyecek durumdaki Yenimahallelilere büyük kolaylık sağlayan sağlık hizmetini hafta içi her gün 08.00-17.00 saatleri arasında veren Yenimahalle Belediyesi, bu kapsamda yaşlıların ücretsiz olarak genel muayenesini, pansumanını, varsa sonda değişimini, tansiyon ve şeker ölçümünü yapıyor. Ayrıca, temizlik hizmeti ile de yaşlıların evini dip köşe temizleyen ekipler, evlerde cam, kapı, yer, eşya, halı, koltuk, lavabo ve tuvalet temizliği yapıyor.
"Yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz"
Yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yaşı ilerleyen ya da sağlık durumundan dolayı evlerinden çıkamayan vatandaşlarımızı tespit ederek, talepleri doğrultusunda evde temizlik ve sağlık hizmeti veriyoruz. Ben ve ekibim ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sahip çıkıyoruz, yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz. Hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın sadece yapması gereken temizlik hizmeti için 526 26 26’yı, sağlık hizmeti almak için ise 526 24 05 numaralı numarayı aramak" dedi.