Parklarını güneş enerjisi ile aydınlatarakelektrik giderlerinde büyük tasarruf sağlayan Yenimahalle Belediyesi, bu kez de doğalgaz ile belediye binasını ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ni aydınlatmak için OFEN Enerji ile 5 yıllık protokol imzaladı. Yenimahalle Belediyesi de Türkiye’de yerinde üretim yapılan ilk belediye binası olacak.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen protokol törenine, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Boran, Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu ve OFEN Enerji Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
Yüzde 35 tasarruf sağlanacak
Bu sistem sayesinde Yenimahalle Belediyesi’nin toplamda yüzde 35 tasarruf sağlayacağını belirten Başkan Yaşar ise, “Enerji maliyetleri tüm kurumlar için büyük bir maliyet.Enerji konusunda tasarruf sağlamak, yenilenebilir enerji kaynaklarımızı mümkün olduğu kadar çok kullanmak hepimizin yurtseverlik görevidir. Biz bu yükü hafifleterek kaynaklarımızı hemşerilerimizin ihtiyaçlarına daha çok yönlendirmiş olacağız. Hem çevreyi koruyan hem de ekonomik açıdan kuruma tasarruf sağlayan Tri-Jenerasyon’uuygulamaya geçiyoruz. Bu sayede belediyemizin elektrik, ısıtma ve soğutma giderlerinde toplamda yüzde 35 tasarruf sağlayacağız. Doğalgazdan elektrik üreteceğiz” diye konuştu.
“Bu sistem hem ekonomik hem de çevreci”
Öncelikle Tri-Jenerasyon’nunne olduğu hakkında detaylı bir şekilde bilgi veren yetkililer, “Tri-Jenerasyon doğalgaz kaynaklı enerji girdisinden eş zamanlı olarak elektrik, ısıtma ve soğutma ihtiyacının verimli, çevreci ve ekonomik olarak enerji ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Bu sistem AB ve Türkiye yönetmeliliklerine göre yenilenebilir enerji olarak kabul görmüş olup, Avrupa ülkelerinde de kullanımı yaygınlaştırılmaktadır” diye konuştu.
“Yeşil ve verimli bina sertifikası alabilecek”
Tri-Jenerasyon’un çevreci olduğuna da dikkat çeken yetkililer, “Tri-Jenerasyon Birleşmiş Milletler ’de Karbon Emisyon salınımlarının azaltılması ve Küresel ısınma ile mücadele konusunda en büyük mücadele aracı olarak kabul edilmiştir. Aynı zamanda Yenimahalle Belediyesi, Yeşil ve Verimli bina sertifikası alabilecektir” dedi.