Yenimahalle Belediyespor Futbol Takımı, Süper Amatör Ligin 7’nci haftasında lider Sincan Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen mücadelede 3-1’lik skorla gülen Yenimahalle olurken, liderle arasındaki puan farkını kapattı.
Yenimahalle Belediyesi Futbol Takımı bu sezon fırtına gibi esiyor. Ligde çıktığı 7 maçın 6’sında galip gelmeyi başaran mavi beyazlılar ligin 7’nci haftasında evinde Sincan Belediyespor’u ağırladı. Kritik mücadeleye Emre, Resul, Tolga, Ersel, Hidayet, Kadir, Doğukan, Görkem, Mustafa, Fazlı, Arif ile başlayan Yenimahalle ilk yarıda üstün oyununa rağmen aradığı golü bir türlü bulamadı. Mücadelenin ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçerken, iki takım da birbirine üstünlük kuramadı ve ilk yarı 0-0 golsüz eşitlikle geçti.
İkinci yarı Yenimahalle farkı
Karşılaşmanın ikinci yarısına Yenimahalle daha istekli başladı. Üst üste bulduğu ataklarla rakibini bunaltan mavi beyazlılar çok geçmeden aradığı golü 51’inci dakikada Mustafa ile buldu. Golden 8 dakika sonra Yenimahalle Belediyespor Sercan’la 2-0 öne geçti. Golden sonra oyunun kontrolünü elinde bulundurmaya çalışan Yenimahalle ekibi 69’uncu dakikada kalesinde golü gördü. Defansın bir anlık hatasını iyi değerlendiren İsmail farkı 1’e indirdi. Bu dakikadan sonra karşılıklı ataklarla geçen maçın skorunu ise 90’ncı dakikada Doğukan belirledi. (3-1) Bu sonuçla beraber Yenimahalle Belediyesi, ligin güçlü ekiplerinden Sincan Belediyespor’a ilk mağlubiyetini tattırırken, aradaki puan farkını da kapattı. Yenimahalle Belediyespor ligin 8’inci haftasında TKİ Spor ile Yenimahalle Hasan Doğan Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek.
"Hedefimize emin adımlarla yürüyoruz"
Maça mutlak galip gelmek için çıktıklarını ifade eden Yenimahalle Belediyespor Teknik Direktörü Fatih Arıcı, "Şampiyonluğa oynayan iki takımın mücadelesinde galip gelme zorunluluğumuz vardı. Bunun bilincinde olarak sahaya çıktık. Mümkün olduğu kadar sakin ve kontrollü oynamaya çalıştık. Maç coşkumuz üst düzeydeydi ve sonuca ulaşmayı başardık" dedi.
Yenimahalle Belediyesi olarak bu sezon hedefin mutlak şampiyonluk olduğunun altını çizen Arıcı, "Yenimahalle Belediyespor olarak hedefimize emin adımlarla yürüyoruz. Bize bu yolda destek olan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.