Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78’inci yıldönümünde Yenimahalle Belediyesi tarafından düzenlenecek programla anılacak.
10 Kasım’da Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde saat 19.30’da Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek olan gece Prof. Dr. Reşat Genç‘in “Atatürk’ü anlamak, algılamak ve onun gibi yaşamak” konulu söyleşisi ile başlayacak. Ata’ya mektuplardan örneklerin okunacağı programda Hilal Erdinç ve Halil Esen şiirleri ile geceye renk katacak. Kültür Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği Korosunun da bir konser vereceği programda Başkent Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu da yöresel halk oyunları gösterisi yapacak.
Tüm Yenimahalleliler davetli
Uluslararası Lions 118-U Yönetim Çevresi Federasyonu işbirliğinde düzenlenecek olan anma programına tüm Yenimahallelileri davet eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’i anlamak, onun gösterdiği yolda onun işaret ettiği gibi yaşamak, kurduğu cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıldönümünde kendisine yakışır şekilde hep beraber anacağız. Tüm yurttaşlarımızı bekliyorum” dedi.