Yenimahalle Belediyesi, ilçede ekonomik hayatın canlanması, vatandaşların sağlıklı ürünlerle buluşması amacıyla köylü pazarları projesine start verdi. Yenimahalle’nin köylü pazarları Yenimahalle merkez ve Batıkent’te hizmet verecek.
Tamamı organik olan ürünlerin satışının yapılacağı köylü pazarı projesi ile çevre köylerde yetiştirilen sebze ve meyveler en uygun fiyatla bu pazarlarda satılacak. Ayrıca pazarda hal ürünleri kesinlikle yer almayacak. Böylece hem köylünün hem de vatandaşların yüzü gülecek.
Köylü pazarlarının üreticiyle halkın en verimli buluşma noktası olduğunu anlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Ziraat odasına kayıtlı olan tüm üretici ve köylülerimiz bu pazarlarımızda, yetiştirdikleri her türlü organik ürünü doğrudan halka daha az maliyetle pazarlayabilecek. Organik ürün almak isteyen Yenimahalleli hemşerilerim de kısa zaman içinde belediye ekiplerimizin denetimindeki bu pazarlarımızdan güvenle alışveriş yapabilecekler” dedi.
Köylü pazarları her pazartesi günü İlkyerleşim Mahallesi Batıkent Kapalı Pazar yerinde ve her perşembe Yenimahalle Kapalı Pazar yeri ve Sosyal Tesisleri’nde ilçe sakinlerine hizmet verecek. Köylü pazarlarında stant açarak ürünlerini satmak isteyen üreticiler, kimlik fotokopileri ve Ziraat Odası’ndan alınan üretici belgeleri ile Yenimahalle Merkez Zabıta Karakolu’na müracaat edebileceği gibi 315 65 78 numaralı telefondan da ayrıntılı bilgi alabilecek.