Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği, Yenimahalle Kent Konseyi’nin de organize ettiği Çanakkale, Kapadokya, Amasra, Abant ve Konya kültür gezileri başladı.
Ankara dışına çıkma fırsatı yakalayamamış olan Yenimahalleliler’in ilk durağı Çanakkale, Kapadokya ve Amasra oldu.
Ankara dışına çıkmanın heyecanını yaşadılar
Geziye gidecek vatandaşlar, çalışma grubu tarafından mahalle muhtarlarının öneri ve işbirliği ile belirlenirken, Ağustos ayı sonuna kadar kültür gezilerin yaklaşık bin 700 kişinin katılması hedeflendi.
Daha sonra seçilen vatandaşlar, rehber eşliğinde belirlenen bölgelerde gezerek ilk defa Ankara dışına çıkmanın heyecanını yaşadı. Aynı zamanda bir gece konaklamalı olan gezilerde, seyahat boyunca vatandaşların her türlü ihtiyaç ve gereksinimleri Yenimahalle Belediyesi tarafından karşılandı.
“Kültürel gezilerimiz devam edecek”
Kültürel gezilerin arkadaşlık ilişkilerini ve komşuluk ilişkilerini geliştirdiğini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenimahallelilerin farklı coğrafi bölgelerdeki farklı yaşam şekillerine tanık olmaları, kültür alışverişinde bulunmaları, birlik ve beraberliklerini pekiştirerek hemşerilik ve komşuluk ilişkilerini güçlendirmeleri bizleri mutlu ediyor. Bizim amacımızda zaten buydu, ancak Ankara dışına çıkmayan vatandaşlarımıza bu hizmeti sunmak bizleri daha da mutlu ediyor. Kültürel gezilerimiz devam edecek” dedi.