Vatandaşların yaz akşamlarına renk katmak için Açık Hava Sinem Günleri’ne start veren Yenimahalle Belediyesi, etkinliğin ilk gününde Mahsun Kırmızıgül’ün ‘Mucize’ filmini Yenimahallelilerle buluşturdu.
Birbirinden ünlü, gişe rekorları kıran filmler ile açık hava sinema geleneğini vatandaşlara tekrar yaşatacak olan belediye, ilk gösterimini Batıkent’te Meydan AVM önünde gerçekleştirdi.
Sıcak havanın etkisiyle gündüz evlerine kapanan vatandaşlar, bu sayede açık havada sinema izlemenin keyfini yaşarken, belediyenin mısır ikramı da sinema salonunu aratmadı.
Mahsun Kırmızıgül’ün hem senaryosunu yazdığı hem de yönetmen koltuğuna oturduğu film, gişede olduğu gibi Yenimahalle’de de büyük ilgi gördü.
Meydan saatler öncesinden doldu taştı
Filmi sinemada izleme fırsatı bulamayanlar, saatler öncesinden meydanı doldururken, bazı vatandaşlar da filmi meydanın çim alanında oturarak izledi.
Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde, 1960 yılında Mahir isimli öğretmenin İzmir’den Doğu’da bulunan bir köye tayini ve sonrasında engelli bir köylü ile yaşadıkları anlatıldı. Batıkentliler bazı sahnelerde duygulanırken bazı sahnelerde de kahkahalara boğuldu.
13 noktada 7 film seyirciyle buluşacak
17 Ağustos tarihine kadar devam edecek etkinlik kapsamında hafta içi her gün saat 20.15’de Yenimahalle’nin 13 farklı noktasında açık havada sinema keyfi yaşayacak olan vatandaşlar, toplamda 7 farklı film izleyecek.