Yenimahalle’nin havuzları yaz tatilini Ankara’da geçirenlerin imdadına yetişiyor. Yenimahalle’de yaşayan vatandaşlar bölgelerinde bulunan yüzme havuzlarında form tutarken sağlığa da kulaç atıyorlar.
Vatandaşların yaşadığı yerden keyif almaları için sosyo-kültürel projeleri bir bir hayata geçiren Yenimahalle Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisleri, Batıkent Turgut Özal Mahallesi’nde Turgut Özakman Yüzme havuzu ve Sosyal Tesisleri, Hacı Sabancı Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisleri ile Başkentlilerin deniz özlemini gideriyor.
Yaz sıcaklarının iyice bastırmasıyla birlikte, Ankara’da denizin eksikliği kendini çok daha fazla hissettiriyor. Tatil bölgelerine gidemeyen Yenimahalleliler hem biraz olsun serinleyebilmek, hem de rahat bir nefes alabilmek için, soluğu ilçenin birbirinden donanımlı havuzlarında alıyor. Havuzlarda özellikle hafta sonları yoğun kalabalık oluyor. Toplam 5 bin üyenin kullandığı havuzlardan tüm vatandaşlar günü birlik de yararlanabiliyor.
5 bin metrekare kapalı alanda hizmet veren tesislerde yarı olimpik ebatta, yaz-kış yüzmenin mümkün olduğu, kapalı yüzme havuzunun yanı sıra kafeterya ve vitamin bar, bronzlaşmak isteyenler için güneşlenme terası, soyunma odaları ve duş kabinleri ile zayıflayıp, formunu korumak arzusundakilere yönelik fitness egzersiz salonunu da bulunuyor. Dileyenler günün stresini atmak ve toksinlerden arınmak için saunadan da yararlanabiliyor. Ayrıca; olası tehlikelere karşı cankurtaran hizmetinin de verildiği tesiste ayrıca bir de doktor odası yer alıyor.
“YENİMAHALLELİLER HER ŞEYİN EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR”
Denizi olmayan kentlerde havuzların gençler ve çocuklar için çok büyük bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Başkentin hiçbir ilçesinde, hatta çoğu şehirlerde bile 3 tane olimpik yüzme havuzu yok. Sağlıklı bir gençlik yetiştirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ben verdiğim sözleri tuttum. İnşallah 4’üncü yüzme havuzu ve spor tesisimizi de Şentepe’ye yapacağız. Yenimahalleliler her şeyin en güzelini hak ediyor” dedi.