Uluslararası yerel yönetimler zirvesi kapsamında daha iyi bir ülkede, daha iyi kentlerde yaşamak amacıyla bu yıl onuncusu düzenlenen CITYTECH 2016 Belediye ve Çevrecilik Fuarı Altınpark’ta açıldı.
Altınpark Anfa Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda çok sayıda belediye ve firma yer alıyor. Bir kenti yaşanabilir kılmak için gereken teknolojilerin ve ekipmanların alıcısıyla buluşmasının hedeflendiği fuarda, son teknolojilerin ve ekipmanların yanı sıra şehircilik üzerine yaklaşımlar, çözümler ve projeler katılımcıların dikkatine sunuluyor.
Fuarın en büyük hedefinin özel sektörle yerel yöneticileri bir araya getirmek olduğunun altını çizen İnfo Fuar Genel Müdürü Leyla Yiğitarslan, fuar hakkında şu bilgileri verdi:
"Bu yıl Altınpark Expo Center’da iki fuara ev sahipliği yapıyoruz. Bunlardan ilki, onuncu kez düzenlediğimiz CITYTECH 2016 Belediye ve Çevre Fuarı; ikincisi, Floragarden 1.Peyzaj ve Bahçe Mobilyaları Fuarı. Biz şunu biliyoruz ki, daha yaşanabilir kentlerde, sürdürülebilir çevrede yerel yönetimlerin çok etkin olduğunu biliyoruz. Bu fuarın en büyük hedefi yerel yönetimleri bir araya getirerek, sektörle yerel yöneticileri buluşturmak olarak tanımlayabiliriz."
Fuar, özel firmaların yanı sıra yerel yönetimlerin kendi stantlarını açma ve ürünlerini tanıtma fırsatı da sunuyor. Belediye araçları, ulaşım araçları, iş ve inşaat makineleri, desenli kaldırımlar, kent mobilyaları, park-bahçe ekipmanları, alt yapı, su, gaz, yol malzemeleri ve ekipmanları gibi birçok ürünün sergilendiği fuarda yerel yönetimler için gerekli tüm ürünler yer alıyor.
"Amacımız belediyelerin bütün ihtiyaçlarını karşılamak"
Bu sene peyzaj ve bahçe mobilyalarının da ilk kez sergilendiği 10. Uluslararası Belediye ve Çevre Fuarı’nda, fidancılık ve bahçe mobilyaları işi ile uğraşan firma yetkilisi Lokman Koçak fuarda bulunma amaçlarını şu cümlelerle ifade ediyor:
"Peyzaj sektörüyle ilgili bir başlık açıldı. Bahçe mobilyaları üzerine galiba ilk defa bu başlık kullanılarak fuar düzenleniyor. Bizim amacımız belediyelerin ve diğer kurumların bahçe ile ilgili bütün ihtiyaçlarını karşılamak. Mesela kendi ürettiğimiz ağaç var. Stantta gördüğünüz bütün ağaçları biz Türkiye’de ürettik."
Altınpark Anfa Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 10. Uluslararası Belediye ve Çevrecilik Fuarı ve 1. Peyzaj Mobilyaları Fuarı 6-9 Ekim tarihleri arasında tüm ziyaretçilere açık olacak.