Çankaya Belediyesi, Türk sinemasının Çirkin Kralı Yılmaz Güney’in adını taşıyan sahnesini yeniliyor.
Çankaya Belediyesi, Yılmaz Güney’in adına yakışan yeni bir sahne inşa etmek için temel atma töreni gerçekleştirdi. Türk sinemasının “Çirkin Kral”ının adını taşıyan, 25 yıldır Ankaralılara hizmet eden Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nin temeli törenle atıldı. Temel atma töreninde Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e CHP PM Üyesi Hakkı Süha Okay, CHP Ankara milletvekilleri Şenal Sarıhan, Nihat Yeşil, Ali Haydar Hakverdi, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.
Bin Çocuk Korosu eğitmenleri tarafından seslendirilen Yılmaz Güney’in hafızalara kazınan “Arkadaş” şarkısıyla başlayan temel atma töreninde konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Yılmaz Güney’in umudunu bugün yeniden açıyoruz. O ‘Umut’ demişti, ‘Yol’ demişti, ‘Sürü’ demişti; bizim de yolumuz hep umuda çıkacak” diye konuştu.
"ÇANKAYA’YI YENİLİYORUZ"
Taşdelen, Yılmaz Güney’in adını taşıyan sahnenin 25 yılda çok yıprandığını söyleyerek, "İsminin de anlamı nedeniyle bizim yenilememiz gereken sahnemizdi. Çankaya’yı yeniliyoruz, bu yenileme de bunun örneğidir. Yılmaz Güney hayatı boyunca ezilenin yoksulun yanında oldu ve bunun da acı kaderini çekti, hayatını yurt dışında noktaladı, tıpkı Nazım Hikmet gibi ama bu toplum, aydınlarına, sanatçılarına, bilim insanlarına her zaman sahip çıktı, çıkmaya da devam edecek. İşte tam bu noktada o sahiplenmenin ilk adresi Çankaya’dır, Çankaya Belediyesidir biz de bu prensipte yolumuza devam edeceğiz. Aydınlık yarınlar için karanlığa karşı bedel ödeyenlerin, halkının yanında olanların isimlerini yaşatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
YILMAZ GÜNEY SAHNESİ 15 EKİM’DE SEYİRCİSİYLE BULUŞACAK
Çankaya Belediyesi için 2016 yılının yatırım yılı olacağını vurgulayan Taşdelen, bütün yatırımların toplam tutarının belediye tarihinde en büyük yatırım programı olduğunun altını çizdi. Taşdelen, bir yıl içerisinde 2 yeni kültür merkezinin temelini atacaklarının, 3 yüzme havuzu, 6 kreş, 6 Çankaya Evi, 26 park ve buz pateni pisti yapacakları bilgisini paylaştı. “Bizde proje bitmiyor” diyen Taşdelen şöyle devam etti:
“Çünkü bizler bu ülkeye borçluyuz. Bu ülkede karanlığa, gericiliğe karşı Atatürk’ün yolunda olan bizler, aydınlar, devrimciler, sosyal demokratlar sorumluyuz, sorumluluğun yolu da hizmet etmektir. Çankaya’nın bir diğer sorumluluğu da Çankaya Mustafa Kemal’in ilçesidir."
Taşdelen, seyirci kapasitesi 260’tan 300’e çıkarılacak modern bir fuaye alanı ve kafeteryasıyla Yılmaz Güney’e yakışır bir hale getirilecek sahnenin açılışı için de tarih verdi. Taşdelen, Yılmaz Güney Sahnesi’nin 15 Ekim’de seyirciyle buluşacağını kaydetti.