Çankaya Belediyesi Ekim ayında başladığı yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. 25 yıldır İşçi Blokları Mahallesi’nde bölge halkına hizmet veren Yüzüncüyıl Pazaryeri’nde, yeniden yapılmak üzere temel atma töreni düzenlendi.
Çankaya Belediyesi, parklardan kreşlere, sanat merkezlerinden pazaryerlerine kadar ilçenin birçok yerinde başlattığı yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Ekim ayı başından, yılsonuna kadar 27 eserin temel atma ve açılışını gerçekleştirecek Çankaya Belediyesi, 25 senedir İşçi Blokları Mahallesi’nde faaliyet gösteren Yüzüncüyıl Pazaryeri’ni yeniliyor.
Vatandaşların sebze-meyve alışverişi yaptıkları klasik pazaryeri konseptinin dışına çıkılarak haftanın her günü farklı etkinliklerin yapılacağı ve bir kent meydanı havası taşıyacak Yüzüncüyıl Pazaryeri’nin temel atma törenine, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, bölge muhtarları ve çok sayıda mahalleli katıldı.
“Ranta değil halka hizmet ediyoruz”
Pazaryerlerini sebze-meyve alışverişinin yapıldığı yerler olmaktan çıkarıp çeşitli etkinliklerin yapılabildiği yaşayan bir kent meydanı haline getirmek için yola çıktıklarını ve projeyi hazırladıklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Burada temelini atacağımız pazaryeri Türkiye’ye örnek olacak bir projedir. Pazaryerleri daha çok haftanın bir günü alışveriş yapılan yerler olup diğer günler atıl durumda işlevsiz kalıyorlar. Biz pazaryerlerini bu durumdan çıkarıp pazar kurulan günler dışında konserlerin düzenlendiği, kermeslerin yapıldığı, toplantı ve söyleşilerin gerçekleştirildiği her haliyle yaşayan bir kent meydanı haline getireceğiz. Biz sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile hareket ediyoruz ve Çankaya’yı sosyal demokrat belediyeciliğin yıldızı yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu bölge yeni yapılacak pazaryeri, Çankaya Evi, kreşi ve yüzme havuzu ile bir iki sene içerisinde Çankaya’nın yıldızı olacak. Biz sosyal demokratlar olarak ranta değil halka hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
“Alper Başkan Çankayamıza elinin değdiğini gösterdi”
Yüzüncüyıl Pazaryeri temel atma törenine katılan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise İşçi Blokları Mahallesi sakini olarak pazaryerinin yeniden yapılacak olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Can Yücel Parkı’nın açılışına İzmir’de olduğu için katılamadığını dile getiren Balbay, “Hay Allah mahallemize bir park geliyor ve açılışına katılamıyorum dedim ama nasıl olsa Alper Başkan yakında bir yer daha açar, bir temel daha atar ve öyle de oldu. Ben kendisini kutluyorum, gerçekten Alper Başkanımız Çankayamızın bütün semtlerine elinin değdiğini gösterdi’ dedi.
“Pazaryerimiz modern bir görünüme kavuşacak”
Yüzüncüyıl Pazaryerinin olduğu İşçi Blokları Mahallesi’nde muhtarlık yapan Ayşegül Emekci, İşçi Bloklarının yanı sıra Çukurambar, Cevizlidere, Çiğdem ve Balgat bölgesinde yaşayan yaklaşık 100 bin insanın yararlandığı pazaryerinin modern bir görünüme kavuşacağını söylerken sosyal ve demokrat belediyecilik anlayışını ilke edinmiş bir başkanla yan yana çalışmaktan son derece memnun olduğunu sözlerine ekledi.
“Mahallemiz hak ettiği değere kavuşuyor”
40 yıldır İşçi Blokları Mahallesi’nde oturan emekli öğretmen Aysel Güneysu, pazaryerinin yenilenmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “40 yıldır bu bölgede ikamet ediyorum ve sık sık da pazara gelip alışveriş yapıyorum. Pazaryerinin dışında birtakım çalışmalar da yapılacak. Bu benim olduğu kadar birçok mahalleliyi sevindirdi. Mahallemiz hak ettiği değere kavuşuyor” diye konuştu.