Antakya nakliye ve lojistik hizmetleri kapsamında her türlü taşımacılık faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Müşterilerin her türlü yükleri sorunsuz bir şekilde alıcılarına ulaştırılmaktadır. Nakliye hizmetleri olarak müşterilere parsiyel taşımacılık, frigo taşımacılık, ağır yük taşımacılığı, proje taşımacılığı, tehlikeli madde taşımacılığı, konteyner taşımacılık gibi birçok alanda hizmetler sağlanmaktadır.

Taşımacılık sektörü ekonomi ile de yakından ilişkilidir. Bir ülkede ulaşıma olan talebin artması sonucunda sosyal, ekonomik, kültürel sonuçlar ortaya çıkar. Ekonomi anlamında büyümeye giden bir ülkede de taşımacılık sektörüne olan talebi arttırır. Taşımacılık sektöründe talep yükün hacmi, yükün miktarı, yükün taşıma mesafesi gibi unsurlardan etkilenir. Üretim yapan firmalar için en hızlı bir şekilde ulaşım sağlanması oldukça önem arz ediyor.  Nakliye Firmaları ürünlerinin bir noktadan başka bir noktaya ulaştırılması konusunda da lojistik hizmetlere ihtiyaç duyar.

Aynı zamanda ürünlerin daha az bir maliyet ile taşınma sürecinin gerçekleştirilmesi de önemli bir konu olarak ortaya çıkar. Ancak bozulabilen bir yapıya sahip ürünlerin taşımacılık faaliyetlerinde yüksek maliyetler ortaya çıkar. Bu anlamda nakliyesi gerçekleşecek olan yükün özellikleri de ulaşım talebini belirlemede önemli rol oynuyor. Lojistik sektöründe teknolojinin gelişmesi ile birlikte yeni ihtiyaçlar da doğmaktadır. Lojistik sektörünün her alanında oluşan bu ihtiyaçlar doğrultusunda lojistik firmaları da müşterilerin  nakliye ihtiyaçlarına çözüm üretmek için gerekli çalışmalarını gerçekleştirmektedir.

Bu taşımacılık türlerinden biri de parsiyel taşımacılıktır. Yurtiçi taşımacılık faaliyetlerinde önemli bir payı Antakya nakliye firmaları almaktadır. Parsiyel taşımacılık  hizmetlerimiz de bulunup müşterilerin ürünleri hızlı ve güvenli bir şekilde alıcılarına teslimatı yapılmaktadır. Antakya nakliye faaliyetlerinin birçoğu karayolu aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Daha hızlı ve güvenli olması, yükleme ve boşaltma işlemlerinin daha kolay yapılabilmesi, kapıdan kapıya teslimat imkanı sağlaması, düşük miktardaki ürünlerin kısa mesafelerde hızlı bir şekilde taşınması, depodan depoya teslimat imkanı sağlaması, bekleme sürelerini en aza indirgemesi gibi avantajları yer almaktadır. Yurtiçi nakliye ve lojistik hizmetleri kapsamında proje taşımacılık faaliyetleri de sürdürülmektedir.

Proje taşımacılığı, standart dışı ağırlık ve ölçülere sahip olan yüklerin nakliyesi için yapılan taşımacılık türüdür. Bu taşımacılık faaliyetleri özel tedbirler uygulanarak ve özel araçlar ile yapılır. Gerekli planlamalar ve organizasyonlar gerçekleştirilerek taşımacılık süreci başlatılmalıdır. Bilgi ve deneyim gerektiren taşımacılık türüdür. Ağır, uzun, hacimli yüklerin taşımacılığında tercih edilir. Alanında uzman kişilerce taşımacılık faaliyetleri gerçekleştirilir. Yurtiçi taşımacılık faaliyetlerinden bir diğeri de ağır yük taşımacılığıdır.

Ağır yük taşımacılığı da lojistik sektöründe önemli bir yere sahiptir. Ağır yük taşımacılık faaliyetleri kapsamında trafo, jeneratör, santraller, türbin, iş makinesi, yat ve tekne, vinç, döküm ünitesi, fabrika taşımacılığı, boru hatları, köprü kirişleri, inşaat makineleri, konteyner, gemi motorları gibi birçok ağır yüklerin taşımacılığı gerçekleştirilir. Ağır yük taşımacılığı uzmanlık isteyen bir taşımacılık türüdür. Yüklerin gerekli analizleri gerçekleştirilerek, güzergah planlaması yapılır. Belirlenen güzergah doğrultusunda taşımacılık faaliyeti  gerçekleştirilir.