Alanya Belediyesi’nin bu yıl 13’üncüsünü düzenlediği Uluslararası Alanya Caz Günleri, Etibar Asadlı Trıo Specıal Guests: Samira Efendiyeva, Shehriyar Imanov konseriyle ardından sona erdi.
Alanya Belediyesi’nin ulusal ve uluslararası çapta ses getiren organizasyonu 13. Uluslararası Alanya Caz Günleri, 4 gün sürdü. Yerli ve yabancı caz severlerin yoğun katılım gösterdiği organizasyon, Etibar Asadlı Trıo Specıal Guests: Samira Efendiyeva, Shehriyar Imanov konseriyle sona erdi. Organizasyonun kapanış gecesine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Azerbaycan Milli Meclisi’nin milletvekilleri Ganire Paşayeva, Musa Qasımlı, Nizami Jafarov, Azeri gazeteci-televizyoncu Etibar Babayev ve çok sayıda cazsever katıldı.
13. Uluslararası Alanya Caz Günleri’nin kapanış gecesinde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Siz değerli Alanyalıların yoğun katılımı ile 13. Caz Günleri’ni Azerbaycan’dan gelen sanatçılarımızın vereceği konser ile sonlandıracağız. Alanya Belediyesi’nin sosyal ve kültürel alandaki faaliyetleri de diğer icraatları gibi artarak ve gelişerek devam edecek. Sizlerin memnuniyeti mutluluğu ve gülen yüzü bizim yol haritamız olacaktır” dedi.
“Dostluğumuzu geliştirmek amacıyla yeni projeleri görüştük”
Azerbaycan Milli Meclisi’nin milletvekillerinin de katıldığı kapanış gecesinde konuşmasına devam eden Başkan Yücel, “Aramızda Azerbaycan Milli Meclisi’nin değerli milletvekilleri var. Dostluğumuzu kardeşliğimizi ve değerlerimizi geliştirmek amacı ile yeni ve güzel projeler için görüşmelerde bulunduk. Ben kendilerine ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Paşayeva: “İki devlet bir millet”
Azerbaycan Milli Meclisi’nin Milletvekili Ganire Paşayeva da Haydar Aliyev’in; “İki Devlet Bir Millet” sözüyle konuşmasına başlarken izleyicilerden büyük alkış aldı. Paşayeva, “Türkiye bizim canımızdır. Biz Haydar Ali’nin de dediği gibi iki devlet bir milletiz. Başkanımız ile de konuştuk. Yakın zamanda Azerbaycan’dan bir şehir ile Alanya’nın kardeş şehir olması için çalışacağız. Bu şekilde ilişkilerimiz daha da güzelleşecek” dedi.
Azeri sanatçılar caz severleri mest etti
Açılış konuşmalarının ardından Etibar Asadlı Trıo Specıal Guests, vokalist Samira Efendiyeva ile birlikte sahneye çıktı. Piyanoda Etibar Asadlı, vokalde Samira Efendiyeva, tarda Shehriyar Imanov, kontrbasta Ruslan Huseynov’dan oluşan Etibar Asadlı Trio Specıal Guests: Samira Efendiyeva, Shehriyar Imanov gurubu caz severlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Vokalist Samira Efendiyeva’nın ardından sahneye çıkan tar ustası Shehriyar Imanov, caz severlerinde ortak olduğu parçalarıyla kapanış gecesine damga vurdu.
Konserin ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sanatçılara plaket ve çiçek takdim etti.