Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AEAH) Nefroloji Kliniği, "33. Ulusal Nefroloji, Hipertansiyon, Diyaliz ve Transplantasyon Kongresi”nde bildiri birincisi oldu.
"33. Ulusal Nefroloji, Hipertansiyon, Diyaliz ve Transplantasyon Kongresi”ne katılan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Kliniği uzmanları, hemodiyaliz, periton diyaliz tekniker ve hemşireleri 6’sı sözel, 15’i poster bildiri olmak üzere toplamda 21 bildiri ile en çok bildiri ile katılan ekip oldu.
AEAH Nefroloji Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Abdi Metin Sarıkaya önderliğinde Diyaliz Teknikeri Eşref Ertan Çiçek, Hemşire Aysun Ünal, Hemşire Gülfidan Ada Bahçe, Diyaliz Teknikeri Gülpenbe Alp, Hemşire Birsen Özdemir ve Diyaliz Teknikeri Gizem Dolu’dan oluşan ekip, “Arteriyovenöz Fistül Kanülasyonunda Kullanılan Farklı İğne Ponksiyon Tekniklerinin Ağrı ve Cilt Hasarına Etkisi” başlıklı sözlü bildirisi ile birincilik, Hemşire Aysun Ünal, Diyaliz Teknikeri Eşref Ertan Çiçek, Diyetisyen Hülya Kuheylen, Diyaliz Teknikeri Gizem Dolu, Hemşire Nermin Ünal, Hemşire Cezmi Nur Türkmen, Hemşire Halide Özeken, Hemşire Hatice Coşkun, Asistan Dr.Süleyman Dolu’nun “Hemodiyaliz Hastalarının Kaliteli Protein Alımında Hasta ve Hasta Yakını Eğitiminin Başarısı” poster bildirisi ile ikincilik, Hemşire Durkadın Duygu Balcı, Hemşire Ümmühan Maden, Hemşire Dilek Efe Yurtlu, Uzm. Dr. Ayça İnci, Uzm. Dr. Üstün Yılmaz’ın “Hipertansiyon Eğitim Programının Önemi ve Gerekliliği’’ poster bildirisi ile üçüncülük Hemşire Aysun Ünal, Diyaliz Teknikeri Neşe Bayraktar, Diyaliz Teknikeri Eşref Ertan Çiçek ve Radyoloji Uzmanı Mustafa
Çetin’in “Hemodiyaliz Kateterini Diyaliz Tedavisi Harici Kullanımı Sırasında Gelişen Katater Parçalanmış Vaka Sunumu” sözlü bildirisi de Türk Nefroloji Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireliği Derneği sözlü bildiri ile de mansiyon ödülüne layık görüldü.
AEAH Nefroloji Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr Abdi Metin Sarıkaya, “Nefroloji kliniği olarak cuma günleri hariç her gün öğle arası eğitim çalışması yapmakta ve bilimsel çalışma konularını bu toplantılarda belirlemekteyiz. Klinik çalışanlarımızın hepsine bir proje verilip o çalışmadan sorumlu yapmakta ve çalışmalara klinik hemşireleri de dahil edip ekip çalışması ve emek verenlerin çalışmada isminin olmasını sağlamaktayız. Çalışmalarımızı makale, sözlü bildiri ve poster olarak sınıflandırıp yayınlamaktayız” dedi.